Jag är lycklig!

Tja alla!
Jag är så lyckligt lottad som har fått möjlighet att tillbringa min sommar med Puch. Han är en alldeles underbar häst. Han ställer verkligen upp i alla lägen och han är så otroligt lättlärd och vill lära sig nya grejer. De två senaste dagarna är det som om han har förvandlats till en helt annat häst. Puch har äntligen blivivt pigg och allert, precis så som en häst ska vara!

För några dagar sedan så var en en riktig segpropp men nu fungerar det kanon. Tyvärr har han börjat streta emot med huvuvd när han springer på så dant men det kommer med tiden och vi tar det i vår egna takt. Ska även försöka lära honom att länga sitt steg lite för det är som om han är en symaskin som går på full gas. Knashäst.

Vad har vi lärt oss på de senaste två dagarna då? Igår skoddes han men jag kunde tyvärr inte vara där just då eftersom att jag befann mig på jobbet. Som tur är så kunde Jojjo ta in honom och vara med. Det var ju trots allt första gången han skoddes. Det är hos mig som Puch har lärt sig att ta hovarna så jag trodde att det skulle bli problem att sko honom men vad jag har fått höra så hade det gått jättebra och han hade skött sig galant.

En annan grej han har lärt sig är galoppfattning. Den är såklart inte kanon men så grymt mycket bättre än tidigare. Han fattar galopp nästan dirket vid fattningen och han fattar även rätt galopp. Precis vid fattningen gör han en rivstart och sedan håller han tempo hela vägen. När jag provred Puch så tog det lååång tid att fatta galopp och sedan bockade han och ville sakta av precis hela tiden. Så här har han varit här i Oskarshamn också men nu släppte det helt plötsligt. Jag tror att han har haft lite dålig kondis och lite träningsvärk men det har nog fått över för han går så fint nu.

Det finns så mycket att berätta men jag fick göra ett litet urval. Jag har mycket att göra och jag jobbar konstant känns det som så jagh är otroligt trött mest hela tiden.


Kanonens, vettú!

Idag gick det så sjukt bra och jag är så hääääär glad! Red själv i paddocken och trodde att han skulle vara den där segproppen som han har varit de senaste dagarna men icke. När jag skulle galoppera förberedde jag mig på att verkligen kämpa för att ens få honom att fatta galopp, smackade till ordentligt och han ruuuusade iväg och ville egentligen bocka. Helt underbar var han idag!

Bommar blev till cavaletti och serpentiner till slalom. Om det gick bra? Som om han inte gjort annat.



Longering

Åkte direkt till stallet efter jobbet och dagens plan var longering. Tog ut honom i paddocken och började. För det första så var det nog 3 år sedan jag longerade. Sedan så var detta antagligen Puchs allra första longeringstillfälle för jag kan inte tänka mig att hans ägare har gjort det någon gång tidigare. (Hästhandlare) Första varven var lite ringrostiga och vingliga men sedan så gick det faktiskt bra! Helt otroligt hur lättlärd och snäll han är. Trots min okunnighet och klumpighet så gick det hur bra som helst. Man kan inte bli annat än glad och stolt när det flyter på så bra.

Inget krångel med hovarna idag eller utan de lyfter han så snällt och fint. han hjälper t.o.m att lyfta upp hoven när man vill ha upp den.
Hans mugg är i princip borta nu. han hade en liten skorpa på h. fram och så lite småfnasig men annars är han superfin. Ska förtsätta tvätta honom några dagar till men sedan får det nog vara bra.

Har fått tag på en hovslagare nu och han kommer på onsdag. Tills dess blir det paddocken. Tur att det bara är imorgon kvar. Puch har ju varit väldigt ömfotat när vi har ridit ut.


Hmmm, konstigt...! Den här fula bilden går att ladda upp men den fina jag vill ha fungerar inte..


Vecka 25- Tillbakablick

(Slutet av vecka 24)

Lördag- Promenad

Söndag- Skogen, skritt och lite trav


Vecka 25

Måndag- Skogen, skritt och lite trav

Tisdag- Paddocken, bommar

Onsdag- Arbete från marken (lek)

Torsdag- Skogen, konditionsträning i trav. Även första galoppen denna dag

Fredag- Midsommarridning med ca 12 hästar på led

Lördag- Paddocken, bommar och galopp

Söndag- Skogen, vanligt ridpass i alla gångarter

(Försökt att publicera en bild men det fungerar inte)


Somliga går, i trasiga skor..

..eller inga alls.

När jag fick Puch så kom han oskodd och vi skulle testa och se om det fungerade att ha det så. Nu har vi testat i en vecka och han är ömfotat. Han snubblar väldigt mycket och jag tror även att hans ovilja till galopp beror på att han är oskodd. Dagens ridpass var nämligen ute i skogen och där brukar han vilja springa men det tog väldigt lång tid innan jag fick galopp för han ville helt enkelt inte.

Jag ska slå en signal i till hovslagaren oc hse om han har tid att sko upp Puch. Jag hoppas verklige ndet, annars blir det akutletning av hovslagare!

Idag har Puch även blivit av med sitt långa hovskägg. Från början sa jag att han skulle få ha kvar det men sedan ångrade jag mig och igår rök det på frambenen, idag på bakbenen. Han blev riktigt snygg! Ska visa er en bild nån dag.

Bilder 2






Fotograf: Jag     Modell: Puch

Alldeles nybadad och fin! Hur länge det håller är ju en annan femma. Det har nämlige nregnat nu så han har säkert rullat sig på en riktigt lerig plats.

Angående hans mugg så har det blicit bättre. Innan har det hållt sig oå en jämn nivå, varken bättre eller sämre men idag så har det äntligen gått och rätt håll. Hoppas verkligen att det håller i sig nu!

Bilder 1






Fotograf: Jag     Modell: Puch    

En dålig dag

Ridpasset idag gick inget vidare. Puch var allmänt seg och tråkig redan från början. Travade över lite bommar, gick bra ibland men han snubblade ganska så mycket. Han ville aldrig riktigt framåt så då orkade han inte ens lyfta benen. I slutet skulle jag även försöka mig på en galopp. Jag vet att han har svårt för galopp, framför allt när han går på bana. Det tog väldigt lång tid innan jag fick galopp och då sprang han in i den. Sedan så saktade han av. Varje steg var skitsegt att ens få honom framåt för han hängde sig kvar. Tillslut orkade jag inte längre och han saktade av direkt. Jag blev arg och på dåligt humör när han dummade sig så och det gjorde inte saken bättre. Han blir genast mycket jobbigare ovh besvärligare när man inte sänder ut positiv energi och ger honom bra respons. Han är ju trots allt bara 4 år och älskar glädje och uppmärksamhet. Andra varvet försökte jag länge att få galopp men det gick bara inte så Jojjo fick rida framför mig med Rolle så Puch fick lite draghjälp och då gick det men det var fortfarande väldigt segt. Efter det skulle han inte ens trava och helst inte skritta heller så Jojjo fick rida framför tills jag travat färdigt. Jag var väääldigt trött på honom där ett tag.

Det finns flera orsaker till varför han betedde sig så här och det gick så dåligt, bla:

¤Dålig dag, han var seg från början
¤Han ville vara där Rolle var. Om Rolle var i mitten skulle han också dit (hans bästis)
¤Han tycker att det är väldigt tråkigt att vara i paddocken
¤Han har väldigt svårt för att fatta galopp
¤Han var trött eftersom att jag tog galoppen i slutet och han har fått trava mycket de två tidigare dagarna

Som ni ser så var det dålig planering av mig att pröva galopp just idag men det gick ju i alla fall tillslut, även om det inte gick bra.

Efter ridningen så tvättade jag och Jojjo Puch och han är en ängel! Trots att han inte varit med om det innan så bryddde han sig ingenting. I början stod han i princip helt stilla. Mot slutet blev han lite otålig och hade svårt att stå still men det tog också väldigt lång tid att tvätta honom så jag är jätteglad över att det gick så bra! Efteråt tog jag en liten promenad med honom i solen så han fick torka.

Det blev en heldag i stallet, från 10-15.30!


En stolt mamma med sitt lilla föl på väg ut i hagen för lite sol!

Snart kommer några bilder frånn dagen, dock inga ridbilder. Jag lovar att släpa med mig någon som kan fota snart!

Glad midsommar..


..från Puch och mig!

"Gomorron världen..

..vilken underbar dag!"




Välkommen till världen lilla Wild Card! Du är alldeles bedårande och som vi har väntat på dig..

Håller ni inte med om att han är alldeles underbar!?

Snabbgenomgång

Ska upp om 6 timmar igen så det blir en snabbgenomgång av hur det gick igår och idag.

Igår: Lekte med Puch i paddocken med en klicker. Det gick väl sådär men det hade jag ändå räknat med. Han är ju väldigt buffig och jobbig på det sättet så han är inte den allra mest mottagliga häste nför sådant här men jag ska kämpa vidare med honom. Nästa gånger blir om några dagar!
Gick även bakåt i Pichs utveckling i hanteringen. Inget speciellt och det är klart att det inte kan fungera perfekt hela tiden. Han är en ängel som ställer upp på allt han faktiskt ställer upp på när han har hanterats ordentligt så här kort tid. Jag är otroligt imponerad och stolt över honom. Igår så ville han inte hålla uppe sina två vänsterhovar utan ville dra åt dem och sparka. Andra sidan gick bra och precis innan jag släppte ut honom i hagen igen så tog jag hovarna och då gick det bra igen,

Idag: Konditionsträning! 3 minuters trav, 2 minuters skritt. Oftast blev det nog mer skritt för hade inte riktigt koll på tiden. Sammanlagt, med fram- och avskrittning så red jag i 40 minuter och han var endast svettig  vid sadelgjorden och en bit uppåt ryggen också, annrsa helt torr. Tror jag har mesat lite för mycket med honom så nu kör vi på från och med nu! Testade även en liiiiten galopp på tillbakavägen och själva galoppen gick super men han kan ju inte galoppfattning. Han sprang in i galoppen med hjälp av lite pisk. Fattningarna kommer jag jobba på nu när han ska börja galopperas mer. Detta var bara en liten testgalopp!

Midsommarkrans

Sitter och gör kransar till midsommarridningen imorgon. Skriver om gårdagen och dagen när jag har mer tid över!

Bomträningen..

..gick susen! Puch kom fel ett par gånger innan vi fick till rätt avstånd och han förstod hur enkelt det egentligen var. När han sedan började gå rakt på utan att kolla åt sidorna så det det hur bra som helst. Det var även första gången han var i paddocken oc khan kollade inte på någonting. Där finns det massa hinder och illgröna hinkar som lätt hade kunnat vara läskigt om han ville det men Puch är så pass stabil och trygg i sig själv så det är inte mycket som bekymrar honom. När han väl tycker att något är läskigt så övertygar man honom en, kanske tvågånger och sedan behöver han aldrig mer kolla på det igen för då litar han på att jag inte lurar honom.

Det som gick mindre bra idag var att han försökte ge sig ut från paddocken. Vi stängde inte grinden, ett medvetet val. Han ska kunna gå där inne om jag vill att han ska göra det. Puch försökte springa ut och stanna lite grann när vi skulle passera där men han lyckades aldrig. Det var det här som jag hade problem med när jag provred honom. Han ville bara bort från paddocken och hem och försökte dra iväg, blockade etc.

Det gick i alla fall mycket bättre med träningen idag än jag hade förväntat mig! Det är första gången jag börjar ta lite mer i honom. De två tidigare skogsturerna har jag bara haft en sträkt tygel men inget mer. Det har heller aldrig krävts mer än så av Puch vid tidigare tillfällen hos sin ägare så han kommer nog tycka att jag är fruktansvärt jobbig ett tag framöver.

Utöver Puch så red jag även Rolle idag, Jojjos ponny. Det gick bra. Dock red jag honom barbacka och det var liiite svårt att hålla sig kvar på ryggen när man saktade av till trav från galopp.. haha
Skönt för honom att få springa lite i alla fall. Han har ju bara fått promenader och så fått följa med i Puchs tempo så han måste tyckt att det var underbart att få gå först och få röra på sig ordentligt!

Det finns så mycket att berätta men nu måste jag snart lägga mig. Jag ska upp vid 05.00 imorgon, som alla vardagar. Hela dagen består av jobb!


Hittills har Puch mött mig i hagen varje dag. Är det inte gulligt? Än så länge känner vi ju inte ens varandra!


Inte den charmigaste bilden på Rolle. Tagen i all hast innan jag drog med mig honom in

Mindre hästig dag

Jag måste ursäkta mig för 4 veckor framöver. Jag jobbar nämligen 06.30-15.00 och därefter blir det stallet. Däremot så är jag (i alla fall den första veckan) alldeles slut när jag har jobbat klart så mina dagar blir inte lika glada om man säger så.

Jag ska snart dra på mig stallkläder och hoppa på moppen mot stallet. Puch ska bara skrittas och travas lite, precis som igår. Pappa följer med och cyklar bredvid. Jag får inte rida ut själv på Puch eftersom att vi inte känner varandra och han är så pass ung. Nästa vecka slipper jag ha någon som går eller cyklar med för då kommer Jojjo he mfrån Gotland. ÄNTLIGEN!


Detta var min förra bakgrundsbild på datorn. Vacker va? Snyggingen till vänster känner ni ju igen. Till höger ser ni min f.d sommarhäst, Tvistur. Honom älskar jag över hela mitt hjärta!

Bilder: Hagen

Här kommer ett gäng bilder från hagen! Vi släppte ihop alla hästarna idag. Gick utan krångel. Puch och Rolle höll sig tätt intill varandra och de andra var alldeles för hungriga för att orka bråka.






Alla gamla sårskorpor är från ihopsläppet på Öland. Som tur är så håller allt på att läka nu!


Rolle, Puchs absoluta favorit!






Visst är han vacker med sitt lysande blåa öga? Jag tycker ändå om hans bruna mer för där kan man se vad han tänker. Ett blått öga är så okänsligt och kallt.

När Rolle skulle gå in framåt eftermiddag/kvällen blev Puch mindre glad. Han sprang ganska mycket, vägrade vara med de andra och sprang vid ett tillfälle även in i eltråden. Efter ett tag blev han tillräckligt lugn för att vi skulle kunna åka hem. Dessutom är det alltid folk där som kan ha ett öga på honom.

Det går bra nu, kompis det går bra nu

Jag måste börja med att säga att jag faktiskt börjar älska den här hästen! Han var så grymt mycket bättre idag än han var igår. Han stod still nästan hela tiden när jag borstade och jag kunde ta hovarna utan att han sparkade eller drog ut såg benen. Det är ett mirakel att det fungerade! Han har varit så jobbig med det och jag trodde att det skulle ta lång tid att lära honom att lyfta på benen men nu är det nästan som att ta hovarna på vilken häst som helst. Alldeles underbart!

Efter det så tvättade jag i karlederna igen och han började som igår, med att gå runt, lyfta och vifta. När det inte fungerade så trängde han in mig, precis som igår. Mamma var med idag så hon kunde hålla honom så lite bättre gick det. Baea vi kom över den där spärren så gick det skitbra! Han stod helt stilla och brydde sig ingenting när jag pillade med hans mugg.



Ridturen gick också över förväntan. Puch fick gå först och mamma fick rida Rolle (Min kompis ponny) bakom. Puch gick fram överallt utan tvekan. Såklart var det lite vingligt i början men sedan var det inga problem alls. Travade lite också och det gick också hur bra som helst. Han har verkligen kanonpsyke! Det tar inte lång tid alls utan att han accepterar en situation, t.ex. ta hovarna, stå still vid hantering, gå  ivattenpölar, läskiga grejer (stenstolpar som han var tvungen att gå igenom). Han är cool i alla situationer. Han kollar litem blåser lite, sneddar lite och sedan är det bra. På tillbakavägen kollade han inte ens för han visste ju att det inte var farligt.

Puchs mamma går som handikappshäst och jag är säker på att han också skulle kunna göra det när han har fått lite mer erfarenhet. Han är så trygg i sig själv. Framför allt med tanke på att han endast är 4 år gammal och nästan helt ohanterad och ovan i alla situationer som unghästar borde ha varit med om!
Jag är så stolt över honom!


Vad tycker ni om hans nya grimma förresten? Jag tycker att den är dösnygg!


Grimman finns att köpa på Hööks för 379:-

Ännu mera mugg

Hej!
Igår kväll såg vi att han hade mugg på höger fram men det var så passa mörkt och stressigt så vi hann inte kolla igenom honom ordentligt så jag fick göra det idag istället. Först så tvättade jag det med Lactacyd, en mild och oparfymerad tvål. Puch konstrade en massa och tillslut blev det en så stor grej av det hela att jag gav upp. Det fanns ingen anledning att fortsätta. Han klev nästan över mig flera gånger och jag var riktigt förbannad på honom. Istället tog jag på honom ett träns och gick ut på en promenad med honom. Han stod ju inne hela natten eftersom att han kom så pass sent igår kväll och det inte finns någon hage som är ledig till endast honom. Han behövde få röra på sig och både han och jag behövde få tänka på något annat. Promenaden gick bra, han lyssnade faktiskt på mig. Det är ju alltid något positivt med den här lilla dumma hästen ;) Efter det fick han beta i en halvtimme. Samtidigt som han betade så passade jag på att försöka mig på att tvätta i karleden igen och det gick kanon! Han brydde sig ingenting så det var som sagt bara en grej av det där inne. Egentligen tyckte han inte att det var obehagligt och han var inte öm, precis som jag misstänkte. När jag tvättade så upptäckte jag att han hade mugg på vänster fram också så det var ju bara att börja tvätta där med. Fick verkligen slita loss skorporna för dem vägrade att lossna trots att jag mjukade upp dem med en blöt svamp. Efter det torkade jag torrt och smorde in med lite matolja, vilket tydligen ska vara bra. Varför vet jag inte men allt är värt att testa!


Haha, kolla läppen! Vilken liten fuling <3

Åkte även upp en sväng ikväll och skulle kolla till honom tillsammans med en kompis. Han gick ensam i en hage. Vi bestämde att han skulle få göra det någon timme på kvällen när de andra hästarna var inne. Lite orolig var han och han blev överlycklig när han fick se oss i hagen. Puch fullkomligen älskar människor! Så fort det handlar om att få uppmärksamhet så är han med på noterna. När vi gick in i stallet igen så bestämde vi som var i stallet att släppa ihop honom med min kompis Jojjos ponny, Leroy. Det gick kanon! De kollade ju in varandra och var framme och luktade väldigt mycket ,skrek så klart också. Puch viftade rätt mycket med benen och höjde sitt bakben någon gång också mot Rolle men mycket mer än så hände det inte. Imorgon ska de få gå ihop någon timme på morgonen, sedan ska jag och mamma rida ut dem. Efter ridturen ska vi släppa ihop dem med de övriga vallackerna. Jag håller tummarna för att det inte ska hända något!

Ankomsten

Klockan 19.30 anlände Puch till Sörvik där han ska bo i sommar. Han var så snäll och fin när han kom av transporten. Jag gick runt med honom lite och sedan gick jag in med honom i en box och han fann sig i det direkt. Som jag har berättat tidigare så ägs han av en hästhandlare och det mäktes inte minst idag.

1. Han kom inte i tid

2. Puch hade sår över hela kroppen. (torra och hyfsat gamla) Han hade släppt ihop Puch med den stora flocken. Tidigare har han endast gått med yngre hingstar. Känns onödigt att släppa ihop honom bara några veckor innan han skulle hit!

3. När jag skulle borsta honom så upptäckte jag att han hade mugg! Det var inget vi fick veta innan hans ägare hann åka. Han visste troligtvis inte om det men han borde i alla fall borsta och visitera sin häst innan han åker iväg med den.

Inget illa mot hans ägare, jag tycker nämligen att han är en alldeles underbar person! Det är bara det att han har alldeles för mycket att göra för att hinna med allt. Imorgon ska vi kolla närmare på Puch och börja behandla hans mugg.

Puch kommer stå inne under natten. Imorgon ska jag gå ut och gå med honom och låta honom beta lite. Sedan får han stå inne ett tag till. Framåt eftermiddagen ska han få gå själv i en hage så han får röra på sig lite igen och få äta lite gräs. På kvällen åker jag upp dt igen och går lite med honom. Vi får lösa det på det här sättet för det finns inga lediga eller passande hagar till honom för tillfället. Imorgon har både jag, min familj och de som äger stallet för mycket att göra (40-års firande och dop) för att hinna med ett ihopsläpp så det får bli på söndag i stället. Det går ingen nöd på Puch i alla fall.

Jag lovade er bilder men det blev alldes för stressigt eftersom att han inte var i tid. Imorgon ska jag försöka knäppa någon bild med mobilen åtminstone men räkna med bilder till veckan som kommer i alla fall.


Puch

Jag vet inte mycket om den här hästen men här är lite fakta om honom i alla fall!

Namn: Puch (uttalas "Puck")
Ras: Tror han är paint/quarter
Höjd: Ingen aning, ska mäta honom när han kommer men han är nog en liten häst
Ålder: 4 år

Puch är född på Glömminge Hästgård och där bor han än idag. Hans mamma, Blondie var den första hästen jag provred när jag åkte dit för 4-5 år sedan för att hyra sommarhäst till sommaren 2007. Hon var westernriden och passade inte mig. Desstom så var hon troligtvis dräktig och skulle föla till sommaren och visst var hon det. Ut kom lille Puch!


Puch med sin mamma Blondie

De gånger jag var i Glömminge för att hälsa på Tvistur (den sommarhästen jag hyrde istället för Blondie) så tyckte jag att Puch var riktigt cool men jag hade ju aldrig kunna ana att han skulle komma hem till mig en sommar några år senare! Alla tyckte han var underbar. Jag var nog den som tyckte minst om honom även om jag som sagt tyckte att han var häftig.


Puch i Glömminge. Han kanske var 1 eller 2 år då bilden togs?

Eftersom att han ägs av en hästhandlare så är det svårt att veta vad som stämmer om Puch. Han har ju rätt många hästar att hålla reda på om man säger så och det är inget han lyckas med.
I vintras så var jag och min kompis Jojjo i Glömminge. Vi tog in Puch och skulle borsta lite på honom, frågade om vi fick rida och det fick vi. Först bara träns och barbacka, sedan kom vi tillbaka och fick på honom en sadel också. Hans ägare sa att det var första gången någon red honom men Puch var väldigt trygg och snäll så det kändes lite konstigt. Däremot så kunde han ju ingenting så på så sätt så kan man tänka sig att inge nridit honom tidigare.

Förra året och i år har vi varit i Glömminge ganska mycket för att hälsa på Tvistur och varje gång har vi kollat lite extra på Puch men absolut inte som sommarhäst. Den tanke kom inte förens för ca ett halvår sedan.
Jag ville inte ha Tvistur i år av flera skäl. Den långa historien om varför tar jag inte upp här men det är av kärlek. Han betyder helt enkelt för mycket för mig och han är för gammal, liten och skruttig. Jag klarar inte av att se honom försvinna längre ifrån mig och bli gammal. Sedan förra hösten har jag letat sommarhäst utan att hitta någon som passar. Puch var ett sista hands alternativ och min mamma var väldigt negativt inställd till honom.
I april i år så åkte jag och mamma till Glömminge för att provrida Puch. I paddocken bockade han så fort något var jobbigt, framför allt i galoppen. Han ville bara springa hem då det inte finns något staket runt paddocken. Jag var dyngsur av svett och trött på honom. Sedan red jag ut honom och då var han en liten ängel. Det var ju enligt honom mycket roligare att få komma ut!

Jag fick hela tiden beröm av hans ägare, "Det där ser jättebra ut", "kanon" mm lät det hela tiden. "Vadå bra!?", tänkte jag. Det går ju skit. Efteråt fick jag veta att han brukar bocka och att det var första gången han var ute i skogen ensam. Innan har han fått gå i rumpan på en häst framför och det är det som de har kallat för "vi har ridit honom". Ser man det ur den synvinkeln så gick det ju riktigt bra.


Smutsig, kissande häst, dagen jag provred honom

Vi sa att vi skulle tänka på det. Gick runt lite på gården men redan innan vi åkte så gav vi besked om att vi tar honom, mot att vi får lämna tillbaka honom om det inte funkar. Jag var mer tveksam än mamma. Hon föll för honom när hon märkte hur go han är.
Puch är tagen väldigt långsamt och väldigt sent. I vintras/våras kastrerades han och har innan gått i en hingsthage med andra små kaxproppar. Han har knappt hanterats. Det positiva är att han var uthyrd förra sommaren som sällskap. Tjejen tyckte väldigt mycket om honom och påbörjade hans inridning, enligt Puchs ägare. Man vet som sagt inte med honom, ibland stämmer det, biland inte. I vintras sa han att jag och Jojjo var de första som red honom, när jag provred honom i april så hade han blivit riden hela förra sommaren. Jag tror endast att han har blivit sutten på, annars hade han kunnat mer idag än vad han kan. Han kan inte galoppfattning, går inte riktigt fram för skänkeln men visst, han rör sig och han "lunkar bara framåt". Det går inte att göra så mycket med honom just nu om man säger så.

Puch är en väldigt go och snäll häst. Han gör inget för att vara dum utan för att han inte förstår. När man går in i hagen kommer han fram dirket, vill sitta i knät och följer efter när man går. Det negativa med detta är att han inte förstår några gränser. Dessutom är han en väldigt stabil, kraftig och grov kille, både utseendemässigt men även psykiskt. Ha är svår att flytta från sig och han har ingen respekt för något personligt utrymme, något som måste ändras på dirket. man kan bokstavligt stå och vifta, slå och skrika åt honom och den enda reaktionen blir ett halvt steg bakåt, helt oberörd.

Jag har säkert glömt massor nu men det här är lite fakta om honom. Ungefär det lilla jag vet och har fått erfara.


När jag red honom för tredje gången och skulle prova ut sadel och träns.

Om 5 dagar kommer han!


RSS 2.0