Inköpt på Ullared!

Okej, håll i er nu!  Här kommer listan..Jag tar med allt när jag ändå håller på, även om det inte är några stallprylar.

-Flughuva
-Tvättsvamp
-Grimskaft
-Våtservetter för läder
-Skärp (tillridbyxorna)
-Rosa balja i mjukplast
-Vinterridjacka, reflex
-Regnställ
-Marinblå tröja (pippitröja)
-Svart sportlinne (ridlinne)

-Trosor
-Strumpor
-Skolagenda 11/12
-Twix
-Gammeldagsrosa mössa, väntar och tubhalsduk
-Duschcreme
-Parfym
-Deo
-Blåa hörlurar
-Rosa potatisskalare (till Gamleby, min skola där jag bor under veckodagarna. Är morot & dipp beroende!)
-Brunt läderarmband
-2st ringar
-Hårnålar
-Minipincett
-Väskspegel
-Blyertspennor
-Handlotion
-TreSemmé schampoo & balsam
-T-shirt

Det här var nog det hela. ;)

När jag kom hem sved ögonen, vaderna krampade och jag var 1700:- fattigare..Haha, som tur är så är jag ändå mycket nöjd med dagen & mina köp!

Vilken hääärlig dag..lalalalalaaalalallla...

Vet ni? Solen har äntligen hittat till ostkusten! Det har varit underbart väder idag och självklart tillbringades dagen i stallet.
Vi hade bestämt sedan innan att köra galopparbete på ett gammalt järnvägsspår (utan spår såklart :P) så det fick det bli! På med utrustning och ut i värmen. Brisarna som kom lite då och då var underbara kan jag lova!

Som jag nämnt tidigare så har Puch börjat föredra vänster galopp, som han tidigare vägrade att fatta och så var det även idag. Med lite tålamod, ett X antal fattningar och utan stress så fick vi ändå höger galopp när vi skulle. Han rullade på i jämnt, ganska lugnt tempo hela vägen och jag var gladare än gladast. Ibland är han helt enkelt alldeles för underbar för att det ska vara sant!

Just det! Höll på att glömma berätta att jag testade ett nytt bett på Puch idag. Det blev ett novabett som jag fick låna om Jojjo. Har läst att det ska passa hästar som inte trivs på vanliga bett, som entingen är känsliga eller hårda i munnen. Ja, helt enkelt hästar som inte funkar så bra på det bett de annars går på. Puch funkar rätt bra på sitt tvådelade med fasta ringar men han verkar inte trivas till 100% med det. Han gillar inte riktigt när jag tar mycket i munnen på honom och han tuggar väldigt mycket och försöker gapa.
Puch trivdes mycket bättre i det här gummibettet. Han blev tyvärr lite starkare men inte så han sticker eller biter tag i det, utan lite hängigare när jag ska sakta av och han verkligen vill fortsätta springa. Han tuggar mycket mjukare på det här bettet och han känns helt enkelt mjukare att rida. Dessutom så irriterar han sig inte på att jag kortar tygeln och börjar ge honom stöd, plockar lite med honom etc utan han fortsätter att traska på fint. Han går inte bakom lod utan jobbar istället på fint när jag ber om det.


Anledningen till att det inte blev någon uppdatering igår beror på att Ullaredsresa blev av. Vi åkte 05.00 och kom hem 21.00. Hem, alltså hem till huset kom vi nog inte förens 21.30 eller senare. Direkt började jag packa upp mina inhandlade grejer och klippa bort lappar. Jag satt till klockan 00.00 innan jag gick och la mig.
Eftersom att jag var iväg hela dagen så fick Puch stå även igår. Det blir lite för mycket vila den här veckan men han tar inte skada av det.

Om ni vill kan jag skriva upp det jag har köpt? Bilder blir det nog tyvärr inte för jag har redan plockat med mig alla saker till stallet.


Alla dessa hissar och dissar..

..Ja, de finns ju överallt numera. Jag har däremot inte orkat bry mig om att göra nån egen men här kommer ändå en personlig smaktanke från mig.


Dessa schabrak gav jag en fet diss när jag såg de första gången. De föll mig inte alls i smaken. Nu har jag sett en häst bära det och jag kan säga att det gick från diss till en hiss faktiskt. Såg riktigt bra ut!

Jag tycker alla färgerna är fina, däremot är jag otroligt svag för bruna och beiga nyanser, har typ alltid varit det. Därför ligger det bruna på plats 1 i mina egna rangordning på dem. Det svart/lila kommer sist, inte för att jag tycker det är fult men för att de allra flesta köper det. Att ha likadana saker som någon annan är inte kul!  

Håller tummarna..

..för dåligt väder imorgon! I så fall blir det Ullared med Jojjo och våra små mammor ^^

Hjälp mig att hålla alla tummar och tår ni har nu!


Jag kan jag med!

Jag tycker det är kul med saker som man kan producera själv, som inte ser ut som alla andras grejer. Dessutom är det ett bra sätt att låta plånboken vila en stund.

Den här namnskylten gjorde jag för ett par dagar sedan till Jojjo. Det är enkelt och helt enkelt mycket mer personligt! Vad tycker ni om att göra egna grejer, t.ex. en namnskylt som denna? :)

Har även en till Puch (såklart!) men den har jag tyvärr inte hunnit fota. Hans går i brunt och oranget, med en sten framför och klängväxter runt boksäverna..

 

29 Juli

Hur härligt är det inte att vakna till spöregn utanför fönstret? Alldeles underbart, inte sant? Suck, kunde inte varit mycket värre väder än det var idag!

Eftersom att vädret inte var på topp så fick vi ställa in planerna på galopparbete, istället blev det en barbackatur i skogen. Jag är lyckligt lottad som har en häst som har en trav som det är lätt att sitta i. Helt utan ansträngning så rörde jag mig inte en milimeter från hans rygg, förutom när man saktar av från galopp då..;)

Den där vänstergaloppen som har strulat så mycket för mig och Puch har vi äntligen fått till. Det går som på räls och han föredrar den nu! Min knas <3

Jag och Puch toppar alla storbloggares "dagens outfit", håller ni inte med? Haha



Morgontrött var det ja ;)


Vi vinglar framåt

Idag hoppade jag Puch lite. Jag hade ingen som kunde hjälpa mig att reglera avstånd etc så det var inget kanonpass.

Övningen bestod av två hinder med två galoppsprång mellan. Eftersom att det snart är dags för Sörviks Cup så testade jag att hoppa utan infångare. Tidigare har jag alltid haft det. Kan säga att det inte gick så bra. För det första så tog han kortare steg än jag trodde så avståndet stämde inte. Han försökte att lägga till ett halvt galoppsprång istället för att länga på stegen så vi fick till många knashopp. För det andra så smet han förbli andra hindret en gång. Hade jag inte låtit honom göra det så hade vi ridit in i hinderstolpen och det hade väl inte varit så lyckat. Resterande gånger blev mycket vingliga för han försökte smita undan men jag fick honom alltid att hoppa i sista sekunden. Sedan la jag upp infångare trots allt och det gick det mycket bättre men Puch blev lite snopen när han var på väg åt sidan och han inte kom längre. Haha! Sista hoppet blev perfekt! Han längde steget och vi fick till ett supersprång så där avslutade jag hela ridpasset.

Framridningen gick mycket bättre än själva hoppningen. Vi travade över enstaka bommar, sedan galopp. Tog även trav över en upphöjd bom och det gick hur bra som helst!

Hade ingen kameraman med mig men jag tänkte bjuda på några halvsöta bilder från i morse! Tröttare häst får man leta efter. Han vägrade nämligen att resa sig upp. Tog väl ca 5min eller så där innan jag fick upp honom på benen. ^^





Ser ni märket ovanför mulen? Det fick han av flughuvan i natt. Aldrig mer den flughuvan på honom. Eller kanske någon enstaka gång då det är väldigt mycket flugor (som det var igår) men inte längre tid än så.
Ser ni de andra  mörka fläckarna han har? Det är blindingbetten som läker så fint. Han har mycket fler bett men de syns inte på den här bilden men allt ser riktigt fint ut nu!

Inte bara misslyckade bilder

Här kommer två bilder som jag fotade igår. Ibland orkade Puch spetsa sina små öron framåt!



Hör inte hemma här... men...

Förlåt, detta hör verkligen inte hemma på denna blogg men jag känner mig ändå tvungen att publicera detta. Gick helt plötsligt i tusen bitar...



Ja, alltså det är Erik Grönwall det handlar om..Den där killen som jag gillar väldigt mycket och som jag inte träffat på ett år. Han var tydligen i Oskarshamn för några veckor sedan. Jag kunde ha träffat honom om jag varit mer uppmärksam. Fan, fan, fan... Ibland suger livet.. men bara ibland...



Haha, dessa två bilder avskyr jag men skitsamma..;)



Den här gillar jag däremot desto mer.. ;)

Hot, hot, hot...

Ja, alltså vädret. Vädret är hot! Var i stallet redan halv tio (hehe, är lite av en sömntuta) och tog in Rolle direkt och red iväg. Trots det så var det sjukt varmt att rida. Vi tog oss en ganska lång skrittur och det räckte för att man skulle längta ner till marken igen för det var sjukt varmt att rida barbacka idag. Alla insikter ska vi inte ens prata om. Jag är väldigt rädd för insekter så jag satt mest och viftade hela ridturen för att jaga iväg dem. Stackars Rolle..

När jag var klar med Rolle så gick jag ner med honom till hagen och tog med mig Puchen upp. Han fick vila idag. Det var inplanerat sedan tidigare men det kunde inte blivit mer passande när vädret är som det är. Han var lite småsvettig bara av solen. Vi gosade riktigt mycket och han kunde inte vara nöjdare. Ett tag stod han t.o.m och snarkade!  Passade även på att blöta hovarna, smörja kronranden med helosan och klippa hovskägg. Har läst någonstans att man kan ha helosan mot torra hovar så det är väl alltid värt ett försök. Nu när det är så torrt ute så kan hovarna behöva lite extra fukt. Annars tycker jag att Puchs hovar är fina.

Inna jag gick ner med Puch igen så spötränade jag lite med honom. Det går ut på att man petar med spöet på hästens rumpa tills den går framåt, utan att själv börja gå eller dra hästen framåt. Det gick lite småsegt i början men sedan var han med direkt.

Efter det så ägnade vi någon minut åt pallträning. Han vill fortfarande inte stå still om han inte har något på andra sidan vid rumpan som stoppar honom från att svänga ut rumpan från pallen så jag inte kan sitta upp. Ställde honom vid pallen och han flyttade sig dirket men sedan stod han kvar trots att han var mycket tveksam till att jag stod på pallen. Jag klappade på honom och lutade mig över hans rygg, sedan gick vi ner till hagen.

Eftersom att mina inlägg har varit bildlösa så tänkte jag göra detta bättre. Tog nämligen lite bilder i hagen idag.

Inte är han någon fotomodell i alla fall. Tröttare häst får man leta efter!

Antingen såg han ut så här..


Så här..


Eller så här..!

Ny header

Knåpade nyss ihop en ny header! Vad tycks om den?

Den gamla:



Den nya:


Jag har verkligen fastnat för den här typen av header för tillfället. Har gjort likadan till Jojjo!

Kondis på G

Puch och jag tog oss en tur i skogen för att få upp lite kondis. Det blev trav, trav och ännu mera traaav. Det var bara när vi gick på en stenig stig i skogen som vi skrittade, annars var det full fart framåt som gällde. Han var inte allt för trött när vi kom tillbaka. Lite extra varm men inte svettig annat än vid sadelgjorden men det är han varje dag.

Rolle fick sig också en skogstur men i olika gångarter. Red honom inte så långt idag. Han var spänd redan när jag hämtade in honom. Stod människor och läskiga grejer där det inte brukar finnas någon osv.. Tönt-häst!

Minns ni såren Puch hade i ansiktet? De som blev efter blindingbetten..? Det läker kanonbra och han har redan börjat få ny päls över det! Jag var orolig för att det skulle dröja en lång stund innan han blev bra.

Jag är ledsen men jag har inte fotat något nytt på ett tag så ni får helt enkelt nöja er med gamla bilder ett tag till.


Öland någon gång i våras. Fortfarande lika gosig om inte ännu gosigare.. Ingen tror att han bara är 4 år när de ser honom. Han är alltid så lugn och trygg!

Vecka 29- Tillbakablick

Måndag- Skogen (minns inte hur jag red honom)
Tisdag- Paddocken, dressyr (Jojjo red)
Onsdag- Vila
Torsdag- Skogen, alla gångarter
Fredag- Paddocken, hoppning
Lördag- Skogen, alla gångarter
Söndag- Skogen, alla gångarter (men lugnt pass)

Skärpning! Jag måste se till att få in lite mer variation ser jag. Den här veckan var under all kritik!

Dubbelt upp

Som jag skrev tidigare så är Jojjo inte hemma så jag har hand om hennes ponny fram till Onsdag. Först tog jag upp Puch och red honom ett pass i paddocken. Det fungerade fint. Vi travade över lite bommar, även upphöjda. Fick hoppa av och reglera avstånden lite för han har tydligen inte sååå kort steg som jag alltid tror. När jag skulle över dem upphöjda fungerade det inte lika bra. Han snubblade och kom fel de allra flesta gångerna så jag fick sitta av många gånger för att bygga upp det igen. Tillslut gav jag upp och gick över på de vanliga bommarna istället. Bättre att ta de upphöjda när jag har någon med mig som kan fixa avstånd och lägga upp bommar som åkt ner åt mig.

Fick till vänster galopp på första fattningen. Han speedar på lite och är inte böjd efter spåret men det spelar ingen roll så länfe han galopperar i rätt galopp. I höger är han däremot mer följsam, lägre tempo och söker sig nedåt lite. Känns riktigt bra!

När jag hämtade Rolle så fick Puch stå kvar i stallet. Han tycker det är skönt att halvsova där och jag är glad när han är ifrån betet ;) Rolle rids barbacka för han har ett blindingbett som har varit jättesvullet under magen. Tog en tur i skogen på honom.

Det var knappt ridbart när jag tog häst nummer 2. Riktigt varmt och soligt ute! Glad att jag tog Pch först, annars hade vi stekts i paddocken kan jag lova!


Bilder: Superhelgen del 4




















Dagens sötaste går definitivt till det här ekipaget! Världens sötaste lilla ponny med världens största och otroliga steg. Att ryttaren var en liten kille ger ett stort +, det behövs fler killar i hästvärlden!

Bilder: Superhelgen del 3










Bilder: Superhelgen del 2









Bilder: Superhelgen del 1

Det blev visst ganska många bilder så jag delar upp det i flera inlägg istället. Här kommer första delen!








Ridning 24 Juli

Vi tog oss bara en tur i skogen idag, precis som igår. Måste försöka få Puch att gå normalt utan att kröka halsen. Så fort han känner att jag kortar tygeln, det kvittar liksom om det är glapp emellan, så börjar han med att böja sig. Han ska göra det när jag ber om det inte för att han inte går på hellång tygel.

Förutom ovanstående så gick det bra, fick till vänster galopp nästan utan problem idag. Blir fel någfon gång men sedan fattar han rätt. Min lilla älskling är så duktig så!

Måndag-Onsdag har jag hand om Jojjos ponny Leroy (Rolle) så det blir ännu hästigare då. Har ingen som kan fota men jag kommer med uppdateringar åtminstone! Jag hoppas på en torr paddocken till morgondagen så jag kan ta ett pass med cavaletti med Puch. Rolle rider jag antagligen ut i skogen.

Superhelg, Udden Kalmar

Jag och Jojjo tog oss en tur till Kalmar idag igen för att kolla på avslutningen av Superhelgen. Vi såg några ekipage i dressyren för häst, sedan gick vi bort till ponnyhoppningen och där fastnade vi tills det var dags att åka hem. Ponnyhoppningen är så sjukt spännande och rttarnas ridstilar och nivå skiljer sig så enormt, likaså ponnyerna. Det är en helt annan spänning än bland hästar!

Vi träffade på mannen som äger min lilla Puch. Hans dotter hade med sig två av sina ponnyer. Den första, en b-ponny som heter Beckham gick felfritt men det räckte inte till någon placering. Med sin c-ponny Alexa tog hon däremot hem en andraplacering. Applåder och jubel till henne! Hon tävlade msvb på dem båda.

Här kommer lite bilder på Vida som hon heter och hennes små sötnosar..













Puchs ägare må vara en lite halvvirrig hästman men han är ändå en person som alltid gör mig glad! Idag blev jag så ooootroligt lycklig när jag fick syn på honom. Haha, det är helt sjukt men så sant.

Tänkte göra ett till inlägg med lite fler hoppbilder på alla möjliga små ponnyryttare. Hoppas ni tycker att det är kul med mycket bilder! :)

Curly!

Igår flätade jag Puchs man och lät det vara över natten. Gjorde det endast för skojs skull. Hade ändå lång tid på mig i stallet och Puch älskar att bli ompysslad och bara få vara uppe i stallet och sova lite. Dessutom fick han pallträning på köpet. Han står nämligen inte still när man ska sitta upp, i alla fall inte när man ställer sig på en pall så det passade ju utmärkt att jag flätade uppifrån pallen.

Så här blev resultatet efter att jag tog ur dem. En supersöt, lockig liten häst :D





Visst är han söt? Som en riktig sagohäst! <3

SM för islandshästar

Det blev att åka till Mönsterås för att kolla på SM idag som planerat. Mamma och pappa körde ner mig och Jojjo till tävlingsplatsen. Vi kollade på fyrgången. Det var faktiskt mindre och lite väl ohändelserikt mot vad jag hade förväntat mig men det är alltid kul att ha varit där. Har velat åka dit och kolla många gånger. Detta var första gången för mig, ändå ligger det endast 30min här i från.





Puch red jag ut tillsammans med Jojjo och hennes Rolle. Fick först inte vänster galopp men efter mycket om och men så lyckades det, 2(!!) ggr. Sedan skulle jag fatta höger galopp, tror ni inte hästskrället fattade vänster då? x) Han blev nog lycklig av allt beröm han fick galoppen innan när han fattade vänster, precis som jag ville och därför valde han att fatta den igen för att jag skulle bli lika lycklig igen.
Vi red ner till havet idag, Jojjo badade lite med Rolle men jag nöjde mig med att titta på. Puch är inte överförtjust i havet om man säger så. Han blir skitnervös och börjar darra, stackarn bara av att se det. På Öland, där han vanligtvis bor, så badade jag med honom i våras. Det tog tid innan han gick i men när han väl kom i så fullkomligen ääääälskade han det! Han ville bara längre ut hela tiden.
Det stället vi var på idag är det gyttjebotten på om man inte går rätt så det kändes onödigt att utmana ödet. På Öland ska jag se till att bada med Puchen igen!


Bild från när jag och Puch badade på Öland i Maj!

Superhelg i Kalmar

Idag tävlade Jojjo på Udden i Kalmar och jag var med och fotade lite. Här kommer några bilder från dagen..





Tänker inte lägga upp fler nu utan det får Jojjo göra på sin blogg istället. Kolla in där om ni vill se fler bilder! (http://dressyrisiktet.blogg.se/)

Fotade även en del andra men tyvärr han jag inte fota mycket alls. Kanske åker på SM i Mönsterås i helgen. (Islandshäst). I så fall komer det med största sannorlikhet upp bilder därifrån!

Andra hoppträningen

Ja, rubriken säger väl det jag vill ha sagt. Idag hoppade jag Puch för andra gången och det gick bra även idag. Byggde upp ett litet kryss med en travbom framför, sedan 5,5m och sedan en oxer.

Kom mot det i trav, landade i galopp (vilket inte lyckatdes alla gånger om man säger så) och hoppade oxern. Ibland var han inte riktigt alert och ibland föll han inte in i galopp vilket gjorde det svårt för honom att hoppa så vissa gånger snubblade vi över det. Övriga hopp blev rätt bra och han tvekade inte en endaste gång! Duktig ponke :')

Han förtsätter att komma ner i en bra form och håller den till största delen. Känns helt overkligt att rida Puch vissa dagar. Haha

Efter stallet åkte jag och köpte en flughuva till hästen. Han har fått ytterligare ett litet sår i ansiktet (bett) och ena ögat har svullnat. Det kan ju bero på flugorna så jag tyckte att det var dags för en flughuva till honom. Tänkte ju köpa en i början av sommaren men bestämde mig för att avvakta och se om han var känslig och det var han inte. Det har kommit nu som först. Mycket märkligt. Hoppas det blir bättre nu när flugorna inte längre kommer åt han i ansiktet!

En övertrevlig häst..

..är precis vad jag har just nu! Redan från första stund så kändes han bra.
När jag tog upp honom från hagen var han pigg och glad, inte så där småseg som han brukar vara när man leder honom. När jag skrittade fram honom på lång tygel så gick han på bra också och när jag kortade tygeln så var han med mig direkt och började jobba på en gång. Inte ett dugg motsträvig eller jobbig. Han gick hyfsat stadigt i traven också men där tar han lite mer stöd i tygeln och drar gärna iväg lite för att det blir lite jobigt men för övrigt hur go som helst. Galoppen är som innan men han fattar åtminstone vänster galopp!
Allt detta skedde ute i skogen. Puch hade hur mycket som helst att kolla på, ändå lyssnade han på mig i de allra flesta fallen.

Jag tror faktiskt att det här jätteklivet framåt i ridningen är tömkörningens förtjänst. Redan första gången jag tömkörde så sökte han sig nedåt både i skritt och trav. Han började även forma sig efter det spår han gick på istället för att streta emot. Andra gången jag tömkörde fortsatte vi framåt, han var med direkt och helt enkelt snäppet vassare på allting. Tyvärr blev han lite överböjd men det kan jag börja plocka upp i ridningen nu. Sedan han tömkördes så blev han en helt annan och mycket trevligare häst att rida!

Puch har fått enorma bett av blindingarna och sedan är flugorna och äter på det så det blir bara större och större. Det ser inte trevligt ut. Dessa sår hade han inte när jag åkte utan fick de i tisdags eller onsdags och har blivit större sedan dess.




Dessa sår har han lyckats få på den här korta tiden. Inte vackert och inte trevligt för hästen. Det tvättas med jodopax och smörjs med fyra ess's hästsalva. Något annan förslag på vad man ska göra? Hade bara tänkt smörja någon eller några dagar till för att det ska kunna läka någon gång också.

Home sweet home

Nu är jag hemma i Oskarshamn igen och är tröttare än tröttast. Kunde knappt sova inatt. Det var sviiinkallt, bilarna brummade, lastbilarna tutade, några danskar snackade och hundarna skällde.
Semestern har för övrigt varit trevlig. Vi körde längs Österlen och kollade på alla möjliga sevärdheter, vissa mindre roliga än andra.

Gonatt på er. Imorgon återkommer jag med min dagliga uppdatering. Tidsinställda inlägg är rätt tråkigt, eller hur? Fast det är ändå bättre än ingenting alls, därför fick ni två stycken medan jag var borta.

Erik Grönwall + horsebackriding = ??

Jag är totalfrälst i killen som vann idol 2009, Erik Grönwall. Han har en underbar röst, personlighet och utstrålning. Numera är han frontman i det svenska rockbandet H.E.A.T men nog om fakta om Erik nu.

För ett par dagar sedan hittade jag den här bilden. Hur gulligt!? Haha, jag dööör!


Erik på flickvännens/exets (ingen aning hur de har det nu) häst Dancing Queen, 'Queen'

Hästen är född -02 och ska tydligen ha gått 130 hoppning med tidigare ägaren.

Bortrest

Jag är nere i Skåne en snabbis för lite semester med familjen. Jojjo tar hand om Puch så det går ingen nöd på honom, snarare på mig. Svårt att lämna bort sitt lilla hjärta bara så där.

För en eller två veckor sedan släppte vi ju in en ny vallack till hästarna. Här kommer ett gång bilder från det tillfället som ni kan götta er i tills jag kommer hem!




Hopp över diket!









Skimmeln är alltså nykomlingen i hagen men jag antar att ni redan har förstått det på bilderna..

Stuff from Kalmar

En del grejer fick jag i alla fall med mig hem från Kalmar. Det var bara en impulsresa med familjen som skulle till IKEA.

Icke hästrelaterade inköp


Från Gina Tricot, 199:-


Från H&M, 129:-


Från H&M, 99:-


Från Skokällaren, 895:-

Hästrelaterade inköp


Från Hööks, 229:-


Från Hööks, 299:-


Från Hööks, 149,50:-


Från Hööks, 29:- (vid köp av varor för över 200:-)


Vecka 28- Tillbakablick

Måndag- Paddocken, hoppning

Tisdag- Konditionsträning, trav

Onsdag- Skogen, alla gångarter

Torsdag- Vila

Fredag- Longering, tömkörning, barbackaridning i skogen, alla gångarter

Lördag- Skogen, alla gångarter (lååång ridtur)

Söndag- Paddocken, dressyr

Yesterday

Okej, här kommer lite om gårdagen.

Mamma fick testa Puch för första gången. Hon red honom i paddocken och ridpasset började som vanligt. Han "haltar", taktar och spänner sig så huvudet åker upp. Sedan började hon trava, han fortsatte att vara spänd och "haltade" ännu mer. Mamma tyckte att det var läskigt att han var som han var och blev orolig för honom. Till saken hör att jag mååånga gånger har klagat på detta när jag har kommit hem och förklarat väldigt utförligt för dem hur Puch beter sig.

Sedan fortsatte det i galopp och hon fick till båda galopperna ganska snabbt. Annars brukar vänster galopp ta ganska lång tid innan han fattar. Efter galopperna mjuknade han. Mamma gick in på en stor travvolt och låg kvar där rätt länge i höger varv. (Hans enkla varv) Han började söka sig nedåt och där slutade hon. Efter det ville jag testa honom, satt upp och började där mamma slutade. Jag gick in på en stor travvolt i vänster varv som han ofta har problem med. Han har varit väldigt stel och ovillig att böja sig det minsta i det varvet men det gick kanon. Han fortsatte att gå i en låg form. Det kändes helt suveränt att rida igår!

Det jag ska tänka på i fortsättningen när jag ridert honom är:

1. Han behöver väldigt mycket stöd i handen även fast att han inte är villig att ta emot det i början. Då taktar han och håller på i stället men fortsätter jag att ge honom ett stort stöd så mjuknar han tillslut.

2. Han blir vinglig, förvirrad och okoncentrerad när man byter varv för mycket. Jag ska hålla mig i samma varv och på stora volter så mycket som möjligt. Serpentiner mm tål inte hans lilla hjärna ännu. ;)

Här kommer lite bilder från ridpasset!







Det gjorde jäääkligt ont att rida i shorts! Stiglädrena nöp mig hela tiden.

To little time, to much to do..

Som ni kanske förstår så har jag haft fullt upp idag.

Först stallet, sedan Kalmar (shopping) och nu kom jag nyss hem från bion. Såg sista Harry Potter delen.

Hinner heller inte blogga ikväll men det fotades en hel del bilder idag så de kommer snart upp här på bloggen! Förhoppningsvis redan imorgon.

Tänkte även göra ett inlägg och visa er vad jag köpte i Kalmar. Bra va?

Gónatt <3

Turridning

Det är väl ändå bra konstigt att jag inte ska få tummen ur röven förens det blir kväll. Var  istallet vid 9 i morse och har haft hela dagen på mig att blogga om ridpasset, ändå sker det inte förrens nu.

Well, Jojjo skulle ha en turridning så jag följde med på den med Puch. 1,5 timme, alla gångarter. Kan säga att vi red tusentals olika ridvägar och det är nog första gången jag undrat om det inte är slut snart. Haha, jag är inte van, det kan man lätt konstatera. Gick hyfsat bra med hästen idag. Mycket bättre än för några dagar sedan i alla fall. Han böjer inte halsen lika mycket åt höger och man kan rida honom med två skänklar och han lyssnar för båda. Det känns att han är väldigt oliksidig men det är ändå en stor skillnad, både utseende och känsla sedan ett par dagar sedan. Det var under tömkörningen det släppte för honom. Vad som var/är fel vet jag fortfarande inte.

Huvudet lägger han på sned åt vänster, precis som han gjorde i början, innan han böjde halsen. På så sätt känns det som att vi är på ruta ett igen, bara det att han är mycket piggare och gladare. Idag taktade han rätt mycket och det beror på hans korta steg. Så fort jag kortar upp tyglarna samlar hansig enormt mycket, trycker jag på honom så vill han trava och kompromissen blir takt. I vanliga fall löser det sig bra, vi skrittar helt enkelt lite saktare men eftersom att vi var tvugna att hinna med hästarna framför så fick det bli som det blev idag.

I helhet är jag väldigt nöjd med honom idag. Imorgon ska mamma få testa honom för första gången i paddocken. Får hon honom inte att fatta vänster galopp så får jag sitta upp på honom men det löser sig nog.

Upptäckte en grej när jag longerade honom igår. Han sätter verkligen inte baken under sig. Hans bakhovar är lååååångt ifrån framhovarnas spår. Tänkte börja rida lite pass med snodd för att se om det blir bättre. Han använder ju inte ryggen någonting för tillfället.

Är vädret hyfsat tänkte jag fota lite i morgon. Har tyvärr inga nya bilder att bjuda er på idag.

Glader tjejer

Hejsan!

Idag har vi nog testat på det mesta, Puch och jag. Vi började med longering. Har longerat honom en gång tidigare ,dock utan inspänningstyglar. Idag flög även dem på och det gick bra. Lite seg och ofokuserad i början men mot slutet kändes han väldigt pigg!

Efter det skulle jag testa att tömköra honom lite så vi bytte lina mot tömmar. Först var det lite svårt, han förstod inte riktigt, blev väldigt seg och otroligt vinglig men efter en liten stund så släppte det även här och det släppte rejält kan jag säga! Han blev superfin, gick i form (med endast tömmar!!), gick dit jag ville osv. Han var inte överböjd åt höger och inte superstel åt vänser. Visst, man ser att han lägger huvudet lite på sned och känner en enorm skillnad med jämfört med ridningen så var det här ingenting. Han var verkligen superfin. Mot slutet tog jag även lite trav och även det gick bra. Jag tror jag ska börja tömköra honom oftare för han tyckte verkligen om det. Puch gick med spetsade öron precis hela tiden. Det är verkligen underbart när man ser hur glad hästen är.
Ett mål på vägen är att tömköra honom riktigt mycket, så både han och jag blir riktigt säkra och sedan, om jag kan få hjälp av någon kunnig, så kanske jag kan spänna för honom innan han åker hem igen. Hur kul vore inte det!?

Efter att jag var klar så var det Jojjos tur så jag tog en Puchen ett tag. Efter det skulle vi skritta ut barbacka. Det var första gången för mig barbacka på honom. Har inte velat vara utan sadel tidigare. han är ju trots allt en unghäst men barbackaryttare som jag egentligen är så kunde jag inte låta bli. Även detta gick jättebra. Först skulle vi ta en "liten  trav" och efter det kom Jojjo även på tanken att ta galopp så ja, det blev ett vanligt ridpass ute i skogen också. Puchen skötte sig perfekt och han är lätt att sitta på, tack och lov.


Myyys för ett par dagar sedan

Pics

Jag har glömt att visa er bilder från när det blev lite balansövningar för oss människors del. Titta och se!







(Jag var livrädd..typ iaf.. dödligt läskigt att inte ha någon kontroll!)



Och DÄR som först vågade jag mycket motvilligt att släppa tyglarna!

Jojjos ponny Rolle fick stå ut med oss. Tur att han är så otroligt snäll och stod lugn kvar näre vi kravlade runt på honom.. x)

Vilodag

Idag får Puch vila. Det är nog välbehövligt för oss båda faktiskt. Jag lovar, detta är sista gången jag klagar på jobbrelaterade grejer men mina vader krampar efter jobbet och fötterna ömmar. Jag orkar knappt stå upp längre. Haha

Jag planerade in en vilodag idag, torsdag, då jag visste att det troligtvis skulle regna. Under veckan har han fått gå varje dag, hyfsat hårt.

Eftersom att vädret är så dåligt som det är så har jag bett Jojjo att kolla till Puch åt mig. Det tar va 10-15 minuter för mig upp till stallet och jag har ingen lust att åka moppe i spöregn. Dessutom går det ju ändå inte att borsta på Puch när han är så här blöt.

Snart så..

..har även jag sommarlov. Två dagar kvar på jobbet och sedan börjar lovet på riktigt. jag längtar så otroligt mycket och jag behöver mitt sommarlov mer än någonsin. Min kropp är helt utsliten och det börjar även ta på psyket. Jag är helt enkelt paj. Redan från barns ben har jag vetat vad jag vill bli- veterinär, och vad jag absolut inte kan tänka mig att jobba inom- industri, och jag håller helt och hållet fast vid vad jag har sagt nu när jag har testat på båda delarna!

Tyvärr är det Puch som blir lidande av mina dåliga dagar, min trötta kropp och min trötta hjärna. Snart kommer jag ha mer ork och lust att hinna med honom igen. Det är han verkligen värd. Han har verkligen varit den som hamnat på sidan när jag har varit trött.

Idag red jag och Jojjo ut i skogen, en helt vanlig skogstur i alla gångarter. I det stora hela gick det bra men bekymret med att han går på snedden, böjer nacken och är heeeelt okänslig i vänster sida blir bara större. Jag kan verkligen inte klura ut vad det beror på. Han är inte stel i nacken på det sättet för han kan böja bak huvudet väldigt långt när man stretchar honom. Mot slutet av ett ridpass fungerar det att rida honom "normalt" äve nfast att man känner tydligt att han är känslig på höger sida och okänslig på vänster. Det fungerar i alla fall oc hdet är huvudsaken men största delen av passet går han på snedden, böjer sig fel och vägrar helt enkelt gå rakt. Det tar på mitt humör som redan är dåligt så idag bråkade vi rätt rejält ett tag. Eller inte vi egentligen. Jag bråkade med honom. Han bara lullade på som vanligt vilket gjorde mig ännu mer förbannad.

Jag hoppas att jag får ordning p ådet snart eller åtminstone får reda på orsaken till varför han är som han är. Det är verkligen inte roligt att ha det så här. Det enda positiva är att han inte lägger huvudet på sned längre, utan bara böjer halsen.


Nytt!

När Jojjo var nere i Falsterbo fik hon i uppdrag att komma hem med detta snygga pannband. Jag är sjukt nöjd med köpet.




Visst är det snyggt?
199:- från Charlies Häst & Hund

12 Juli

Hejsan!
Shit, vad tiden går fort! Det är snart en månad sedan Puch kom till Sörvik.

Idag har vi konditionstränat över en massa ängar! Det blev trav, trav och lite mera trav. Otroligt nyttigt för min lilla häst som är överpepp på galopp. Han studsar till, ibland med ett ben, ibland båda. Det känns precis som att han haltar. Sedan går han bra om jag är stilla, både i tygel och skänkel. Så fort jag sedan lägger till minsta skänkel för att försöka arbeta lite med honom så dstudsar han till igen, i hopp om att få galoppera. Puch är ritkigt knas och riktigt söt! Det får bli paddocken och en massa övergångar om några dagar för våran del!





Bilder från igår, Puchs första hopptillfälle

Vecka 27- Tillbakablick

Måndag- Paddocken, även löshoppning efter ridpasset

Tisdag-
Ledig (tappat en sko)

Onsdag-
Galopparbete

Torsdag-
Skogen, alla gångarter, även klättring

Fredag-
Paddocken, dressyr

Lördag-
Skogen, skritt och lite trav

Söndag-
Ledig

Jump, jump, jump

Vet ni vad? Jag hoppade Puch för första gången idag och det gick superbra!

Vi har löshoppat honom ett par gånger innan, två eller tre gånger tror jag. Dock har vi fått springa med honom eftersom att vi har en gräspaddock så vi vågar inte släppa honom. Det har därför bara blivivt travhopp men diag när jag hoppade så tog vi alla språng utom det första i galopp.

Puch är alldeles underbar i alla lägen och detta var verkligen inget undantag! Han taggade på väldigt mycket när han fattade att det var galopp och hoppning som gällde. När jag tog hem honom var han riktigt seg och ovillig till att röra sig. Sedan släppte det, han blev pigg och alert men idag var det ganska så extramt. Han studsade på stället med krökt nacke. "Samlad galopp", haha Så fort man fick trav så gick det endast ett par steg och så försökte han galoppera igen. Söto hästen!

Eftersom att han tyckte att det var så roligt och inte tvekade en enda gång så hoppade jag faktiskt 60-65cm idag. Det är ganska mycket för att vara första gången men eftersom att han tog det så bra så tyckte jag inte att det var någon fara.

Nu vet jag i alla fall att jag kan delta i Sörvik Cup i början på augusti!

Jojjo var grymt snäll och fotade våran hoppdebut. Jag lägger upp de på bloggen när jag har fått dem.

Snart kommer en sammanfattning av föregående vecka upp.

Fredag och Lördag

Fredagen blev ett dressyrpass i paddocken. Puch har från allra första början varit otroligt oliksidig och helt sned i huvudet. Han överböjer åt höger och kan knappt böja alls åt vänster. Under ett par dagar har det varit bra men i onsdags eller torsdags så började han bli riktigt stel och sned igen.
I början av passet var Puch väldigt motsträvig och stel, sprang upp med huvudet och gick på snedden istället för att böja liiiite för det var inte mycket jag bad om. Mot slutet blev han riktigt följsam och fin. Red honom mest på åttavolter.

Igår så red jag ut med den lilla flickan från Kanada. Det är andra gången i hennes liv som hon rider så det blev mest skritt och lite trav. Tyvärr kändes han rätt stel på rakt spår. Det kan ju i och för sig även bero på att han hade hästkompis med sig för då är det inte lika kul att lyssna på ryttaren. Får ta ett dressyrpass till om någon/några dagar och se om jag får ordning på honom.

En sak han har börjat med är att "hänga kvar" i travstegen så fort ma tar tag minsta lilla i honom. Det kom i samband med at han lärde sig galoppfattningar. Jag tror att han helt enkelt är så pepp på att få springa att han förbereder sig för ett galoppsprång när jag tar tag i honom ungefär som en halvhalt och så känner han att jag ändå håller kvar honom och då "hänger steget i luften". Väldigt svårt för mig att rida lätt när han gör så eftersom att han byter travsteg då. Får byta sittben hela tiden.

Igår släppte vi även in en ny häst i hagen. Det var väldigt lite tjaffs men Puch var nog den som var mest nyfiken, som vanligt. Jag tror att de blir bra vänner. Den senaste tiden har Puch varit ganska så utstött och ensam.

Polarna



Uppdatering kommer senare. Har just nu en hel familj från Kanada på besök som tar all min tid!

Ey, vad händer?

Jag undrar vad som har hänt med mig. Jag känner mig pensionsklar efter tre veckors arbete där jag sommarjobbar. Dock är jag (som tur är) inte den enda och vi har fått ta skitjobbet som ingen annan har orkat/haft tid till under året som gått. Jag klagar inte speciellt för jag är jäkligt tacksam för att fått jobbet men min kropp har protesterat vilt idag. Det är få kroppsdelar som inte värker. Tillslut orkade vi inte lyfta skivorna längre, gick till chefen, skulle få ett annat jobb den sista timmen men det fanns inge ntruckförare som kunde hjälpa oss så  vi fick sluta tidigare istället. Imorgon är man också ledig eftersom att vi slitit så hårt. Det började som ett skämt från chefen.. "Gör ni klar det till torsdag blir ni lediga.." höhö... det fick han allt äta upp!

Igår var det galopparbete på rakt spår och idag lite klättring. Försökte mig även på att hoppa ett dike, tyvärr utan vatten. Det var lite småläskigt till en början enligt Puch men han tog sig över åt båda hållen på sitt egna vis- kliva rätt i det!

Jag återkommer med bättre uppdateringar när jag fått tillbaka synen. Jag är så trött att jag knappt ser skärmen längre ich klockan är bara 23!

Bilder från dagarna som gått

Jag lovade er lite bilder så här komer ett gäng!

Löshoppning:

(Jag vet att ni älskar mina miner)





Ridning, paddock:



Hagbyte:






Gosig dag

Eftersom att Puch har lyckats kliva av sig en sko så blev det ingen ridning idag.

Först letade jag och Jojjo efter skon utan att hitta den så då tog vi in hästarna istället. Bestämde mig för att tvätta Puch så det fick bli så. Goshäste ntyckte det var jättehärligt! Han stod och halvsov och bara njöööt av det! I slutet av tvättningen kom en hel slock lösa ston springandes och jag fick snabbt springa in med Puch i stallet. Stona skulle byta hage och en häst sprnag rätt igenom tråden och reste nföljde efter.

Det blev även hagbyte för Puch och hans kompisar. Det är mindre bete i den här hagen men det är inte mig emot. Snarare tvärt om för Puch är alldeles tillräckligt tjock! I den nyas hage nfanns det mycket att kolla på och han sprnag som en liten tok. Även idag fotade Jojjo lite så jag ska se om jag får upp några bilder här på bloggen senare.

Imorgon blir det longering och så hoppas jag att Puch får en ny sko på torsdag. Ska ringa hovis imorgon för glömsk som jag är så glömde jag bort det idag!




Update

Jojjo messade nyss. Puch har tappat en sko. Han skoddes för mindre en än en vecka sedan. Jag dör vad irriterad jag blir på allt just nu. Lär ju få en dålig natts sömn när jag vet att hela morgondagen kommer gå åt till att leta efter skon i hagen..

Hittar jag den kanske stallägare nkan slå på skon om jag har tur. Nu är det snart dags för sänge nför mig. Vid 05 bringer klockan, som vanligt.

4 Juli

Ny vecka, ny planeringen, nya tag!

Började med att sitta upp på Puch utan att någon håller i honom. Det går inte om den motsatta sidan är fri men ställer jag en pall på vardera sida så fungerar det. Annars svänger han bara runt, runt och runt.

Ridpasset fick bli i paddocken. Var tänkt att jag skulle testa ett indianhack på honom eftersom att han inte verkar trivas i bett. Hann bara skritta fram innan det inte gick längre. Det berodde antagligen på att det blev alldeles för mycket hästar och stress runtomkring och jag skulle inte kunna hålla honom på det hacket. (Det ser ungefär ut som en repgrimma.) Puch fick världnes största steg och takta fram, studsade och var allmänt jobbig. Ungeför så som man kan förvänta sig att en unghäst är men som Puch aldrig har varit. Jag glömmer snabbt bort hur bortskämd jag är med honom! Red honom istället på vanligt träns och bett. Han gick kanon idag! Galoppfattningarna var suveräna. Älskar hästen sådana här dagar! :')

Efter det löshoppade jag och Jojjo honom för andra gången i hans liv. Innan han hajade att det var hoppning gick det trögt framåt men redan andra språnget så var han pigg, alert och glad. Måste hålla i den här hoppglädjen hos honom. Fortsätta göra det intressant, nytt och spännande!

Jojjo fotade även lite idag. Ni får se bilder när hon har skickat dem.

Vecka 26- Tillbakablick

Måndag- Longering

Tisdag- Paddocken, cavaletti, slalom mm..

Onsdag- Skogen, alla gångarter

Torsdag- Skogen, alla gångarter

Fredag- Paddocken, kompis red nästan hela passet. Jag hoppade honom för första gången!

Lördag- Skogen, helt ensam för första gången, alla gångarter

Söndag- Skogen, skritt och trav

Det går inte alltid som man tänkt sig

Hej på er!
Idag red jag ut i skogen helt själv för första gången. Tidigare har jag alltid haft en häst eller någon som går bredvid med mig men ingen hade tid idag. Själva ridpasset gick bra. Självklart fanns det lite mer att kolla på när det inte fanns någon extra trygghet bredvid honom men inte så att han flyger i luften eller så utan endast en liten titt på konstiga saker.

Det igck mindre bra att sitta upp på honom idag. Jag brukar oftast ha någon som håller i honom eftersom att han tycker att det är jobbigt att stå still bredvid pallen. Håller man i honom går det att sitta upp utan problem. Ett par gånger har jag suttit upp själv men man måste ha lite tålamod för han går gärna runt och vill inte stå kvar då. Kan ta ett tag innan man får honom att stå  still i rätt position tillräckligt länge för att man ska kunna sitta upp.
Idag var jag otroligt stressad och påminn mig om att aldrig åka upp till stallet om jag är stressad något mer. Jag orkade inte vänta ut honom utan jag försökte mig på att sitta upp trots att han inte stod bra eller stilla. Det var ett stort misstag av mig. Han sprang iväg precis när jag skulle slänga över benet och jag satt mig inte i sadeln utan på hans rumpa! Han travade in i stallet och jag lyckades glida av honom snabbt när han väl stannade. Det var jäkligt tur för mig att han är så lugn och snäll för annars hade det kunnat gå illa. Han bockade inte eller någonting trots att ha nfick en tyngt på rumpan. Efter det var han ännu lite värre att sitta upp på men jag fick hjälp av en som kunde hålla i honom och så "murade vi in honom" mellan två pallar.

Som sagt, tillåt mig inte att känna mig stressad och frustrerar i Puchs närhet igen. I så fall är jag inte värd honom. Stackars häst..

Redan när jag skulle borsta av honom lite snabbt så trilskades han med ena bakhoven oc sparkade när jag skulle ta hovarna vilket han inte gjort på jättelänge. Han känner helt klart av hur jag känner mig!

Nu ska jag åka till min andra stuga. (inte den i Sörvik) Det var anledningen till varför jag stressade så i stallet.

Ny ryttare för stunden

När jag kom upp till stallet i eftermiddags så var jag riktigt trött efter den här otroligt långa och slitsamma arbetsveckan. Fick en snilleblixt och lät Jojjo rida Puch i paddocken. Som jag förstått det så tyckte hon väl inte så bra om honom men det är ju alltid roligt att hon har fått testa! Bra för Puch att få bära olika ryttare också, däremot så är det ju mig han ska vänja sig vid. Det är ju det bästa för mig i alla fall. Han kommer hinna träffa på många olika ryttare i sina dar. Hans liv har ju precis börjat!

Efter att Jojjo hade ridit så skulle jag fatta vänster galpp som hon inte riktigt fick till men sedan blev jag ritkgit sugen på att hoppa honom. Det är knappt att vi kan kalla det för hoppa men vi travade över ett max 40 cm högt hinder. Först hade Jojjo skrittat över det och sedan skrittade jag över och sedan så "hoppade" jag två skutt. Jag vet att jag säger det varje dag me ndet är verkligen helt otroligt att Puch kan vara så snäll, schysst och klok när han bara är 4 år och ganska så ohanterad! Jag fattar ingenting men jag är otroligt glad! Det blev ehlt enkelt en positiv överraskning att få hem honom.

Några bilder på Jojjo och Puch..





RSS 2.0