Bilder del 5






Saknar mitt lilla hjärta..Ska försöka hälsa på honom om några veckor!

Hade detta passat oss..?


http://baraacarro.blogg.se/ har gjort outfits till många olika personer, varav en mig. Detta var vad hon ansåg passade mig och Puch, håller ni med? :)

Jag tyckte det var en jätterolig idé att hon skapade outfits till de som ville! Ljustblått hade nog inte varit helt fel på min lilla älskling..


Bilder del 4








Bilder del 3







Bilder del 2










Bilder: Sista dagen del 1

På onsdag börjar skolan för min del. Jag pluggar på Gamlebygymnasiet, en friskola. Där läser jag naturvetenskap med inriktning häst. Redan imorgon åker jag upp dit och kommer inte hem förrän på fredag. Skolan har ett internat där de erbjuder eleverna boende och jag är skapligt bekväm av mig och orkar inte skaffa en engen lägenhet och gå så långt till skolan under vinterhalvåret, pulsandes i en jäkla massa snö. Nackdelen med internatet är väl att internet inte fungerar så bra och därför blir det väldigt dåligt med bloggning när jag inte är hemma. Jag ska ordna bildbomber till er varenda dag fram till fredag så det är värt att kika in här i alla fall!

Hoppas er skolstart har varit/kommer bli bra!
Jag säger som Puchs ägare sa innan han stängde bildörren och körde iväg. "Hejdå vänner! Mot nya äventyr!"

Här har ni den utlovade bildbomben! Alla bilder är fotade under sista dagen, från förmiddag till kväll.










Puchlös, hästlös, med andra ord utan häst

Det är inte kul att skriva här ikväll. Idag åkte Puch hem till sin ägare och våran tid tillsammans är slut.

Jag har haft en underbar sommar tillsammans med den här hästen. Han ställer upp i alla lägen och är allmänt schysst.

Att lämna honom idag gick väldigt bra faktiskt. Visst grät jag när jag skrittade ut honom i skogen och självklart när jag skulle lasta honom men det känns ändå helt ok. Puch har fått uppleva så sjukt mycket på den här tiden och får inte in mer i sin hjärna nu. Han började strula den sista veckan, testar gränserna osv. Han var i behov av en vila och jag har försökrat mig om att han kommer få det nu. Jag pratade med hans ägare och han sa att han får någon månad och sedan kommer kanske hans dotter rida honom lite då och då.

Jag är rätt tom nu. Det har inte riktigt gått upp för mig att jag inte kommer åka till stallet imorgon för att ta hand om min lilla Puch. Jag får skriva mer om min sommar när jag är lite piggare. 

Det fotades massa bilder även idag men jag har inte hunnit få in de på datorn än så håll till goda! Den här bloggen läggs inte ner förrän jag har skrivit det som ska skrivas oc fått in en massa bilder här. Detta är ju min dagbok så jag kommer kolla tillbaka på den för att minnas den här sommaren i detalj. 

Jag ska försöka hälsa på Puch (och Tvistur) om några veckor om jag inte har så mycket i skolan. Skolan går alltid först hur konstigt det än låter i endels öron. Jag har höga mål och jag tänker se till att uppfylla dem också!  

Fortsätt gärna läsa här ett tag till för det kommer dyka upp lite inlägg titt som tätt. Efter hand kommer ni hänvisas till hannabja.blogg.se. Det är inte helt säkert att jag kommer använda mig av den bloggen. Den är felaktig i kodningen och jag vet inte om jag har ork att fixa det. Kan bli en helt ny blogg men jag uppdaterar er i så fall! :)

Ha det bra allesammans!

Vecka 33- Tillbakablick

Måndag- Skogen, alla gångarter

Tisdag- Skogen, alla gångarter

Onsdag- Skogen, alla gångarter

Torsdag- Skogen, skritt

Fredag- Vila

Lördag- Paddocken, dressyr + några skutt över hinder

Söndag- Ridpass1: Paddocken, dressyr + två skutt över hinder. Även skritt i skogen en sväng Ridpass2: Paddocken, barbacka + två skutt över hinder (väldigt litet och kravlöst pass)

Brun eller vit?

Alltså man kunde verkligen undra om Puch verkligen var skäck. Han var totalt missfärgad på sina vita partier så det blev ett bad för honom idag! Nu är han skinande blank! Antagligen kommer han vara alldeles gråfläckig när jag hämtar honom från hagen imorgon. Tur för honom att han är söt i alla fall! <3






Puch var överlycklig över allt gräs han fick proppa i sig!

Bilder: Ridpass paddocken 2011-08-20


















Man måste bara älska dressyrläder till hoppning, right? ;)

Resterade bilder får ni imorgon eller på måndag. Jag tänker bosätta mig i stallet imorgon. Åker dit på förmiddagen, åker hem och äter, åker tillbaka och stannar tills hans ägare kommer och hämtar honom. Det blir inte tidgare än 15.00 i alla fall, antagligen blir det framåt kvällen.

Underbar!

Jäääklar vad fin min, eller aa "min", häst är! Helt uuuunderbaaaar!
Jag har lärt mig att se mellan fingrarna (heter det så?) och ja, idag såg jag nog mest det positiva i ridningen. Han gick som en ängel i paddocken. Småhaltar (endast låtsashaltar för han vill springa fortfare) gör han men det försvinner desto mer man jobbar med honom. Han kändes riktigt bra, tog min galoppfattning för vänster galopp direkt. Höger var sämre men mina krav på honom är lägre nu än för en vecka sedan. Jag har insett att han behöver en vila för att komma vidare och då är det ingen idé att bråka om en sådan sak.

Jag ville så gärna hoppa något litet hinder med honom innan han åker. Det har jag velat i flera veckor, sedan Sörvik Cup den 6 Augusti. Idag tog jag några skutt på 50cm och han blev knäpp som vanligt. Haha, han är bara för gó min lilla kille!

Jag har massor med bilder från idag men jag sitter just nu och roterar alla. Mina fotografer envisades om att fotografera på sidan. Fyy! Efter det måste jag fixa lite med bilderna, framför allt förminska dem. Annars tar det en evighet att ladda upp. Ni får några ikväll, resten någon annan dag, deal? :)

Dagen stavas LYCKA!

En inblick i hur..

Jag tänkte först skriva "Ni har ingen aning om hur det känns!" men sedan kom jag på att det har nog de flesta av er. En aning är ingen stor känsla, däremot ger det en liten inblick i en stor del.

Stundvis känns allt ok med att lämna tillbaka Puch. Vi kommer inte längre än så här utan en vila. Betessäsongen är över. Jag kan koncentrera mig på skolan nu när den är som allra viktigast. Vem vet, kanske Puch säljs och får den uppmäksamhet som han förtjänar? Som varenda häst på denna jord förtjänar..

Den andra sekunden känns allt som ett rent helvete. Vem vill bli av med någon som under en tid alltid har funnits vid ens sida? Som ställt upp i de allra flesta lägen? Som man har funnit en ny del av sig själv tillsammans med? Som man har utvecklats med? Som man har tagit till sig ända inpå sitt hjärta. Sitt hjärta som är det dyrbaraste man har.. Jag vill i alla fall inte bli av med någon sådan. Ändå kommer jag bli det när som helst. Det är väl inte konstigt att allt är ett helvete då? Att man mår skit? Tillfälligt skit och det är tur det..

Den här känslan har funnits förr hos mig, dessvärre betydligt starkare. Jag kom Tvistur närmare, jag hade honom längre och hans förflutna var inte ett ljust kapitel i hans liv. Jag avskydde känslan då och jag avskyr den lika mycket nu. Man förlorar så mycket tid, så mycket runt omkring på alla dessa tankar. Hur mycket jag än försöker och vill ta tillvara på tiden så gå det inte för jag stannar kvar i en bubbla av tankar.

Det positiva med det hela då? Det är såklart att jag (förhoppningsvis) kommer kunna hälsa på honom när jag vill. Så länge hans ägare inte säljer honom så kommer Puchs hem vara lika mycket mitt hem. Dit är man alltid välkommen, när som helst på året och jag älskar stället över alla andra! Där trivs jag som fisken i vattnet. Där har jag båda mina små pojkar som har gjutits fast i mitt hjärta.

Jag tänkte göra detta til ett långt utkast, dag för dag och behålla för mig själv men jag kan lika gärna dela detta med er. Ni vet troligtvis hur det känns för alla har eller kommer känna så här åtminstone en gång i livet, troligtvis många många fler.



Ni två är perfekta <3

Bild1: Puch
Bild2: Tvistur

En onödig dag

Ja, dagen är i tråkigaste laget. Det har regnat sedan i morse och ska fortsätta hela dagen. Inte är det lite småregn heller utan det verkligen öser ner! Puch fick med andra ord vila idag. Jag tog upp honom, lät honom torka lite, myste med honom, tvättade muggen och andra nödvändigheter. Sedan masserade Jojjo hans rygg och rumpa lite också. Han hade en liten spänning på höger sida av ryggen men hon fick det tillslut att släppa.

Det här vädret kunde väl ha kommit en annan dag istället? Inte när han snart ska åka hem. Jag vill ju ta tillvara på tiden med honom.
Att rida honom nu hade inte gett någonting. Möjligtvis lite surare humör. Han är för ömfotat för att gå ute och i paddocken är det för halt och blött. Jag hade kunnat skritta honom på asfalt men det ger ingenting. Han skrittades igår och han tycker det är mycket mysigare att bara få stå inne så varför ska jag dra ut honom på en regnig skrittur då?
Jag vill så gärna rida lite cavaletti, allra helst skutta något litet hinder med honom innan han åker. Han tycker det är så roligt att hoppa!






Hihi, min lilla superhoppare! <3 ;)

It hurts

It hurts, var nog exakt vad Puch gick och tänkte idag. Igår tog jag av honom skorna och tänkte skritta honom i skogen idag. Den vägen jag tänkte ta var stängd så fick ta en annan som är betydligt grusigare. Det fungerade inte så bra att rida där för Puch och mig. Han blev riktigt ömfotad så jag fick hoppa av honom och leda honom hem istället. Min stackars pojke..

Eftersom att jag hade varit så elak mot honom och tvingade honom att gå på grus så fick jag allt lov att gottgöra honom. Han fick stå och käka långt, saftigt gräs på väg ner till hagen. Det var riktigt uppskattat! Han han knappt att svälja och gräset åkte ut ur munnen hela tiden. Haha




Mitt lilla matvrak som inte hade ögonen på något annat än just maten!

Puch hade mycket mugg när han kom till mig, sedan försvann det nästan helt. Kvar var bara nån enstaka 1mm i diameterskorpa på vardera karled me njag fortsatte att tvätta det (med lactacyd och smörja med rapsolja) varje dag för at underhålla det. Vid dåligt väder så blev det lite fler skorpor men de försvan nsedan efter ett par dagar. Nu har vädret varit dåligt ganska länge, väldigt fuktigt, regnigt och blöta nätter. Dessutom har det pga det varit extra lerigt. Fukt och lera är den stora boven när det gäller mugg och Puch har nu fått väldigt mycket mugg igen. Det spelar ingen roll att jag tvättar och smörjer, det vägrar ge med sig.
Här kommer en bild på det, inte den bästa men ni ser ju i alla fall.


Detta är den "fina" karleden (om man ens kan säga så om mugg..) på höger fram han har ännu mer och fram för allt större skorpor över.

Någon av er som har något annat tips på vad man kan göra mot mugg, förutom att få recept av veterinär? Det är ju inte min häst och jag tror inte hans ägare vill kosta på något. Han har inte ens tid att tvätta och smörja som jag har gjort hela sommaren, sedan jag fick honom.

Något mer som gör ont, för att relatera till rubriken, det är vetskapen om att Puch snart åker hem. Den här knäppgöken har faktiskt tagit en del av mitt hjärta, tro det eller ej <3


Jag är med och tävlar om..

..ett par sjukt snygga benskydd som även låter hästens ben andas, från Stall Rustorp hos Anaby.bloggplatsen.se!

Bilden är en länk

Jag är med och tävlar om..

..benlindor hos Ohjuliet.blogg.se!

Bilden är en länk

Jag är med och tävlar om..

..ett schabrak från HV Polo hos showjumper.se
Även bilden är en länk

"Barfota utan strumpor och skor.."

Hovslagaren var här idag, plockade av Puch skorna och verkade lite. Det märks att det snart är dags att lämna honom. Av med skorna bara sådär för att kunna lämna honom i samma skick, egentligen bättre, som han kom i.



Inga skor på dessa fossingar. Endast bevis på att han haft det..


Positivt nu

Red med Jojjo idag och Puch blev mycket bättre med hästkompis, dock småhaltade han i traven även nu. Däremot så drar han inte med mig eftersom att han vill hålla sig så nära Rolle som möjligt.. haha, söto! Galoppen gjorde ingen skillnad att det fanns kompis med, den är fortfarande hopplös men jag får väl acceptera det. En vila för honom och börja jobba med galoppen efter det tror jag stenhårt på!

Fotade honom lite i hagen innan jag åkte hem. Han var inte särskilt intresserad av mig. Maten var mycket intressantare och det är väl ändå förståligt? Fast han är riktigt söt ändå. Gick jag för långt bort kom han fram till mig hela tiden. MIN ÄNGEL <3
Höll på att få mig en spark av honom i fejset också. Gav honom äpplen, en annan häst kom för nära, såg hur Puch blåste upp sig och krökte nacken som en riktig hingst på 1 sekund och sedan sparkade han till den andra hästen på mulen. Den mulen som jag pecis stod och klappade och hade huvudet framför. Hade inte varit grant med det frambenet i ansiktet kan jag lova!















Så här går det när mitt hjärta smälter. Alltså jag älskar honom så mycket och tycker att han är så sjukt söt så jag kan inte välja en bild utan det blir i stort sätt alla ;) Visst är min lilla kille fin!? :D

Återigen en skogstur

Haha, det börjar bli lite tjatigt att skriva att Puch och jag tog oss en tur i skogen! Det är bara imorgon också, sedan vila och efter det blir det paddock. Vet dock inte om vilan bli av. Det är ju ändå bara några dagar kvar tills han åker hem och då lär han få vila ordentligt. Skrittar jag honom borde det inte ställa till det i huvudet på honom.

Dagens pass då? Bra! Han fungerade ännu bättre än igår. Visst, han ligger fortfarande på i traven innan han hunnit fatta att det är lönlöst och han varvar ner och söker sig nedåt. Dock går han och slänger med huvudet typ halva passet, innan han har gett sig och börjat slappna av. Galoppen är ju strulig men den har ju aldrig varit perfekt, alltid lite småknasig fast nu är det ju knasigare än vanligt. Han studsar ju mycket upp och ner när man ska fatta galopp och ibland springer han in i galoppen. En avsaktning gör honom taktig och slängig väldigt länge men jag står åtminstone ut.

Jag tror minsann att min lilla pojke är i trotsåldern nu! Det började igår och han var snäppet värre idag. Vid varje korsning så vägrar han att gå. Vi står helt stilla, backar och så står vi still igen. Efter några minuter lyckas jag lura fram honom. Om inte så får jag rida en stoooor sväng omkring något. Då fattar han inte att han just gick åt rätt håll i alla fall :P
Samma om vi möter någon så stannar han och blir som fastgjuten.

Han har faktiskt varit riktigt schysst hela sommaren och jag är/var förvånad över hur bra det har fungerat. Den här lilla trotsåldern hade jag räknat med för länge sedan så han är förlåten för sin dumhet! ;)


Visst är han för söt? Vill ni har fler mobilbilder från idag? Klart ni vill! Här kommer några till ;)


Gääääääääääääääsp



Jag är med och tävlar om..

..ett schabrak från mountain horse hos http://theresenemeth.blogg.se/2011/august/tavling.html#comment!


Jag är med och tävlar om..

..en John Whitaker huva från http://teamlabom.blogg.se/2011/august/utlottning.html


Gammal hälsning..

..från Öland, mig och Tvist!



Hälsade på honom när vi ändå var där i söndags. Han kommer alltid ha en enorm plas i mitt hjärta!

För er som inte vet vem han är så är detta min f.d sommarhäst. Hyrde honom tre år i rad, från maj-september, sista året ännu längre.
Tvistur och Puch har samma ägare och står på samma gård. Ganska mysigt att kunna hälsa på två små gullungar på samma gång i framtiden!

Anledningen till att vi var på Öland i söndags var för att det var Grand Prix där. Tyvärr hann vi inte se självaste GP:n, däremot msvA och Intermédiaire.

Uppdatering om dagen kommer senare på eftermiddagen. Nu ska jag åka upp till farmor och farfar och få lite lunch! Hörs

Vecka 32- Tillbakablick

Måndag- Paddocken, dressyr, alla gångarter

Tisdag- Skogen, alla gångarter

Onsdag- Skritt

Torsdag- Vila

Fredag- Paddocken, dressyr, skritt & trav

Lördag- Kondition, galopp

Söndag- Skogen, alla gångarter

Som ni ser så har det inte blivit någon cavaletti eller hoppning denna vecka. Det är riktigt synd men våran paddock är endast en inhängnad gräsplätt oc vädret har varit dåligt. Det innebär att paddocken helt enkelt blir otroligt hal och läskig.

Sakta på väg tillbaka

Ni fattar va? Mitt tredagars Puch-problem är allt ifrån löst men det fungerade mycket bättre idag.
Han borjade som vanligt men jag försökte tänka på annat, inte begära något av honom och bara andas liksom. Jag vet ju hur fint, stadigt ovh framåt ha nfaktiskt kan gå och då blir jag rätt irriterad när han är så långt ifrån den hästen jag vet att han egentligen är. Igår kväll bestämde jag mig för att stryka hela sommaren som gick spikrakt framåt och ta allt från ruta ett igen.

Jag sket i att han gärna böjer sig åt vänster, att han helst inte vill gå på mitten av vägen, att han springer med huvudet i luften, att han böjer halsen i skritten (alltså går ej i form utan böjer sig bara bakom lod) osv.. Istället fokuserade jag på att försöka ge honom stöd, försöka länga steget så han slutar takta och bara få honom lugn helt enkelt. Lite krångligt och väldigt mycket taktande, väldigt mycket "tänka före honom" men tyillslut gick det. Traven då? Fortsätta ge honom stöd, inte låta honom springa iväg även om han protesterar genom att "låtsashalta". Den allra sista traven var väldigt lång, på en rak grusväg och han accepterade mitt mjuka stöd i munnen och sökte sig neråt. Han har aldrig varit så lång och låg som idag. Känslan av att han faktiskt gick bra igen efter de mardrömspass jag varit med om de senaste dagarna var underbar! Sedan skrittade vi hem på lång tygel utan att vara arga på varandra. ÄNTLIGEN! :D

Feber har han ingen vilket känns bra! Han känns lite tröttare när jag rider men idag kändes han ändå bättre än tidigare dagar. Alltså när man sitter på honom och han taktar, studsar etc så känns det som ett energiknippe som snart exploderar men så fort man börjar trava eller något så är den energin borta igen. Sedan börjar han takta och hålla på igen så fort jag skrittar eller håller in honom. Han kanske bara har fel på hjärnan? x) hahaha

Tänkte om hästar kan vara känsliga för fuktig luft? Det är ju inte varmt men väldigt fuktigt. Det kanske är det som gör att han tycker det är så jobbigt nu?





Lite småfula mobilbilder när jag hämtade honom idag. Han ar alltid så mysig, alskar när man håller om hans huvud, pussar honom mm.. Gooooosen <3

P.S, ser ni bilden på hans öron i mitten? Han håller på att bli en flygplanshäst precis som min Tvistur som jag har hyrt innan Puch. Man kan inte annat än älskar't! :D

Barnfonden

Jag har just blivit fadder hos barnfonden.se. Det är något jag velat bli länge, har tjatat på mina föräldrar osv men de har aldrig tagit tag i det. Igårkväll satt jag i 1,5 timmar och letade efter rätt organisation som verkade riktigt pålitlig och rätt för mig. Resultatet blev http://www.barnfonden.se/ 

Jag är otroligt glad över att jag tog tag i det själv. Nu ska mamma och jag dela på kostnaderna. Jag kommer lägga 100:- av mitt studiebidrag/månad som går till mitt fadderbarn och folket i hans by. Det går alltså inte direkt till barnet och dess familj utan till många i hela samhället, t.ex. skola, litteratur, rent vatten, myggnät mot malaria osv. Allt som hela byn kan ha användning av för att inga orättvisor ska skapas mellan familjerna.

Om några dagar eller någon vecka kommer vi få hem information, bild på barnet mm och jag längtar!

Om man ville så fick man ge önskemål om "vem" man vill bli fadder åt. Först kändes det ego men sedan kom jag på att hur jag än väljer så är det någon som behöver hjälp och om det känns lite extra speciellt för mig att få välja så kan det ju inte skada?

Jag skickade in:
-Pojke
-Under 9 år
-I Etiopien

Jag tycker att fler borde bli faddrar, stödja aktuella krissituationer eller bli projektfadder för ett visst ändamål. Vad som helst men något litet för att hjälpa någon som har det sämre än du själv har. Jag har inte mycket pengar som studerande, framför allt inte när min högsta dröm är att resa till alla världens delar och sparar väldigt mycket av mitt studiebidrag till det. Trots det har jag tillräckligt för att klara mig. Jag klarar mig alltid. Samtidigt dör ett barn i världen var åttonde sekund. Om mina pengar kan hjälpa ett endaste barn är det guld värt i mina ögon!

Var inte ego utan hjälp varandra, både små vardagssaker i livet så som att rädda liv i en helt annan världsdel.

Jag är numera (eller snart :P) en stolt fadder till en liten pojke! :D







Aww, mitt hjärta smälter när ag ser alla dessa barn!

Sjuk..?

Jag vet inte om det är något fel på Puch. Kan även hända att jag är otroligt fjantig just nu men man vet aldrig. Vi tar det från början, inklusive dagens pass!

Ridpasset var i stort sett katastrof, tredje dagen i rad. Jag var nära att ringa mamma och be henne lasta honom och köra honom till sin ägare redan ikväll för jag orkar snart inte med honom längre. Det gick dock över till slutet av ridpasset så nu är vi vänner igen. Har t.o.m dåligt samvete men det är som det är.

I skritten fungerar han till en början. När det sedan blir trav gör han som vanligt och jag blir smått irriterad. Sedan, när jag gör halvhalter, håller in och försökerfå honom att visa lite respekt för att jag faktiskt sitter på hans rygg och vill att han ska lyssna på mig så börjar han "halta". Det gjorde han en period i sommras också. Han är alltså inte halt utan han hänger kvar i steget för han är så otroligt taggad över att springa. Han avskyr helt enkelt att jag inte låter honom slängtrava och falla i galopp och "haltar" då vissa steg. Desto mer frustrerad han blir, ju mer haltar han och ju mer han haltar desto mer försöker jag ändra på det och desto mer jag pillar, plockar och styr med honom, desto värre blir han. En ond cirkel, inte sant? Tog mig även ett ar galopper. Han fattade fel galopp, blev oootroligt frustrerad, studsade, gjorde luftsprång och småstegrade lite för att han inte fick komma iväg helt enkelt. Att försöka skritta honomnormalt är då ingen lätt match, lyckas sedan lugna honom och fattar galopp igen, blir fel ännu en gång och han blir värre än sist. Jag blir så arg när det går så otroligt dåligt och han fungerar så sjukt mycket sämre när han känner min irritation. Så fort jag talar om för mig själv att jag måste andas lugnt och bara slappna av så blir han bättre. Inte bra men bättre och det är huvudsaken.

Jag orkar inte gå in på ännu fler detaljer, huvudsaken är att ni förstår problemet i helhet. En gång under passet, när jag skänklade på honom så gjorde han en utandning som igår. En sådan som piper, typ som om han inte får luft. I stallet tempade vi honom och då låg han på 38,4. Tyvärr vet jag inte hans medeltemp men jag tror det är högre än han hade sist jag tempade. Skulle sedan, efter 10-15min testa igen för att se om ridpasset gjorde att tempen var en aning hög men han ville inte ritkigt som vi ville. Höll kvar tempen rätt länge men tillslut åkte dne ut och då låg tempen på 38,8. Den hade alltså inte ens hunnit mäta klart och var uppe i så mycket. Någon som vet om det finns någon sak det kan bero på eller kan tempen ha stiig så mycket på så kort tid? Utöver pipljudet och att han känns varmare och tröttare efter ridpassen (Inte under ridpasset!) så har jag inte märkt någon speciell skillnad på honom.
Igår upptäckte jag att hans ena framsko har vridit sig inåt och på köpet har en söm lossnat, dock inte helt utan den sitter kvar på ytterkanten. Jojjo funderade på om det kan finnas något samband mellan det och hans ev. feber och trötthet?

Om någon har någon idé får ni hemskt gärna kommentera! :)
Alltså:
-Pipande utandning vid ansprängning (Inte alltid)
-Varmare än vanligt efter ridpassen
-Ev. söm i hoven som gått av
-Ev. feber
-Igår, flåsig efter ridpasset trots lång avskrittning

Detta har jag märkt på honom igår och idag, alltså inte under någon länge period.

Imorgon ska jag skritta honom och såklart blir det till att tempa honom varje dag nu. Han lär ju protestera..min bebis <3

Om 2 timmar..

..är det söndag. Och på söndag är det exakt en vecka kvar. En vecka tills Puch åker tillbaka till sin ägare. Tills jag blir utan häst. Tills allt kommer kännas så tomt. Dagen jag kallar ångest. Dagen som jag vill ska skjutas upp.

Fyy, jag fattar inte att det är sant. Jag har haft Puch i ca 2 månader redan? Sommarlovet har endast en vecka kvar, sedan är det grymt många veckor till mitt absolut sista sommarlov börjar. Det är sjukt och jag har dubbelångest som jag haft alla sommrar utom förra. Jag får ångest över att behöva lämna tillbaka min fina älskling Puch, samtidigt som jag har ångest över skolan. Jag vill inte börja igen. Jag okar inte kämpa mig igenom tvåan som ska bestå av sjukt mycket plugg. Jag orkar inte helt enkelt men jag måste. Skit! Jag längtar sjukt mycket efter trean. ska jag ge järnet. Det ska jag även nu, i tvåan. Det är bara det att jag inte vet det än.

"Maybe it's not my weekend but it's gonna be my year!"

Så fint, så sant och så jag just nu!

Nu tänker jag ta tillvara på min sista vecka med Puch, försöka att inte bli arg på honom trots att han är skit. De två sista veckorna och allt kolapsar? Han har varit så grymt fin och duktig hela sommaren!

Peppar även till skolan, vänder allt till något positivt och ser det från det ljusa sidan. Min ångest håller faktiskt på att tyna bort, sakta men säkert. För en vecka sedan var allt mycket värre men det ville jag inte säga till er. Den här bloggen handlar om Puch, inte om mig. Nu smyger sig vardagen på allt eftersom och bloggen blir mer som "hannabja" (jag) igen. Om en vecka läggs den här bloggen ner. Det var min och Puchs sommar och ingen kommer kunna ta ifrån oss den. Ingen.. Den här sommardagboken kommer ligga mig varmt om hjärtat i resten av mitt liv.

Om en vecka kommer ni kunna följa min vardag på min för tillfället nedlagda blogg hannabja.blogg.se.

Jag kommer summera min sommar om en vecka och jag fasar för mitt sista inlägg här. Börar ju snart lipa. Om en vecka är det ok men inte än. Jag håller tårarna tillbaka ett litet tag till. Min fina Puch <3


Ditt hem Puch men jag känner mig lika hemma där som i Oskarshamn eller Gamleby. Mitt andra eller tredje hem. Min gosse, jag kommer hälsa på dig, det lovar jag! <3

En söt liten springare

Min Puch är alldeles för söt han! Eftersom att det inte blev någon galopp igår så tog jag galopparbete idag. Red ner till ett gammalt järnvägsspår (utan räls) och körde galoppintervaller där. Puch blev grymt trött, det har han inte blivvit tidigare. Hoppas det inte är något fel på honom för han gjorde som små "pipljud" när jag skänklade på honom ibland. Sedan är det en bra bit dit så han får lång fram- och avskrittning, ändå var han flåsig när vi var tillbaka i stallet. Han andades riktigt rejält i någora minuter, sedan var han som vanligt igen. Det kan ju bero på värmen men jag har kört galopparbete i betydligt varmare väder än så här. Då körde vi även längre sträckor.
Jag tror ändå inte det är någon fara med honom för annars är han fullständigt normal! :)

Puch var lite smådum idag också, taggade på som satan ett tag. Visst, det är inte bra men hellre det än den segpropp han var igår! Vi har ju fortfarande lite problem med galoppfattningarna men de allra flesta idag satt som en smäck. Det var dne första och sista som blev fel. När jag saktar av för att göra en ny fattning blir Puch väldigt frustrerad och otålig. Han vet ju precis vad som väntar och han avskyr verkligen att inte få galoppera när vi väl har börjat. Han brukar kasta sig in i galoppfattning vid sådana tillfällen men idag var han helknäpp! ^^ Han gjorde stooooora luftsprång för att sedan falla i galopp. Jag har ju sakt förut att han gör luftsprång när han inte får galoppera men dessa språng var nog dubbelt så stora som normalt. Herregud vilken liten söt häst jag har!

Jag fattar inte att han kan gå från skänkeldöv och skitslö till otroligt skänkelkänslig så an bara kastar sig framåt för minsta lilla och taktar när jag håller in honom. Han är helt enkelt knäpp, men otroligt söt också! :D


Har inga nytagna bilder, får se til latt ändra på det!

Rix Fm Kalmar

Eftersom att ingen protesterade så kommer det nu en bildbomb från gårdagens festival!



































Medverkande artister: Ulrik Munther, Sanna Nielsen, Vincent, Nicke Borg, Erik Segerstedt, Mattias Andreasson & Eric Saade.

Hihi, jag ser knas ut på alla bilderna men det bjuder jag på! :)

Får jag..?

Får jag lägga upp en rejäl bildbomb från Rix Fm festival i Kalmar trots att detta är en hästblogg? Får jag ingen "nej-kommentar" inom en timme så gör jag det i alla fall! ^^


Att allt ska gå skit

Vilket oflyt jag och Puch har just nu. Jag blir bara arg på honom nr han dummar sig. Visst, han tycker att det är jobbigt och jag får skylla mig själv som red för lite dressyr förra veckan men som han var idag får han bara inte bete sig! Vi var verkligen tillbaka på ruta ett. Segare häst får han leta efter och en argare Hanna likaså. Det har aldrig varit så tråkigt att rida som det var idag.

Först höll han på som han gjorde sist jag tog ett dressyrpass i början på denna vecka. Han försökte smita undan arbetet genom att sätta näsan i vädret och springa på. När man väl får kontroll på tempot, han slutar smygöka etc så försöker han komma undan genom att skjuta ut bogen och in med rumpan, inte rida igenom hörnerna och minska voltena så han helt enkelt får gå rakt istället vilket är mycket mindre jobbigt. Det var endast sista varven som jag fick bukt på det hela och då la jag av för jag var för arg för att få ut något mer av ridpasset. Det han var allra värst med var att ha nvar lika seg som frösta veckan jag hade honom. Han lyssnade ingenting för varken skänkel eller spö. Jag satt som en ponnyryttare och kickade i sidorna t.o.m men ingen jävla reaktion i alla fall. Skit att han ska bli så här nu, sista veckan och allt. Hoppas detta var en engångshändelse. Imorgon blir det skogen och lite galopp. Paddocken var alldeles för blöt för galopp idag och vi hade ändå inte kunnat ta oss till det steget eftersom att han var som han var.

Det kanske blir ett cavalettipass på söndag så han får lite att tänka på. Kanske han slutar rusa och dumma sig. Det är i alla fall min förhoppning.

Rix Fm festival på vilodagen

Igår fick Puch sin vilodag och då passade jag på att åka på Rix Fm festival i Kalmar. Det var riktigt bra, tog lite bilder med lite artister och lyssnade på go musik.

Mamma kollade till Puchen åt mig så han mådde bra :)

Nu ska jag snart upp till stallet igen, ska bara käka lite frukost först!


Skrittdag i blöt mark

Hej på er!
Idag satt jag upp barbacka på Puchen och så skrittade vi, tillsammans med Jojjo och Rolle, ut i ca 80min. För det mesta fick han bara lunka på som han ville på lång tygel men ett tag samlade jag även ihop honom. Han är riktigt fin faktiskt. Jag vet inte mycket om unghästar men jag tycker att Puch är väldigt stadig med tanke på hans ålder. Han är mycket stadigare än de flesta andra hästar som jag har ridit. Skulle jag rida fler rena dressyrpass på honom så skulle han vara lika fin i traven och en bra bit på väg i galoppen. Nu är han lite springig men jag tycker inte det är så viktigt. Han funkar när jag vill. Har jag kört ett ordentligt dressyrpass så är han väldigt mjuk, lugn och medgörlig dagen efter. Även om vi hade kunnat komma mycket längre än vi har gjort på dessa två månader så tror jag inte att det hade blivit bra. Han är väldigt duktig, fattar snabbt och han är trygg i sig själv så det finns inte mycket som blir problem med honom. Trots att han är så snäll så man kan göra i princip allt med honom så får det inte gå för fort framåt. Det rör bara ihop allting tillslut. En vila när han åker tillbaka till sin ägare kommer göra honom gott. Sedan hoppas jag att han säljs eller rids igång igen av nån ryttare som vill ta sig den tiden även fast att han inte kommer bo hos mig.

Förutom skritt idag då så tog vi några små skutt från stillastående över små smala diken. Puch gillar verkligen inte vatten så han måste ha en hästkompis på andra sidan för att ens hoppa över. Att han ändå gör det, trots din vattenrädsla är riktigt bra gjort!
Han har ju mugg (ytterst lite) och har haft sedan jag fick honom i juni. Sedan dess har jag tvättat det varje dag. I början avskydde han ljudet av att jag krampade ur svampen så vattnet droppade i hinken. Han kunde omöjligt stå stilla och lyfte benen så fort jag skulle tvätta. Nu går det jättebra, han är så van men vatten är ändå ingen höjdare. Att spola av honom med slang är en grej jag önskar att jag hade tränat mer på. Det tycker han definitivt inte om!

Nu ska jag inte klaga på hans vattenrädsla. Något måste han ju faktiskt få vara rädd för, min lilla fyraåring! Han är grymt cool i de allra flesta lägen :)


Ostadigt & stadig

Ja, alltså vädret är ostadigt idag. Solen skiner, går i moln, skiner, går i moln och sedan kommer regnet för att sedan ge plats åt en stekhet sol igen.

Vad jag menar med stadig då? Jo, Puch såklart! Dressyrpasset har gett resultat idag. Han började dra och hänga lite i början när vi började trava i skogen. Han lägger i autoläge som sedan bara ökar och ökar precis som om jag inte satt på. Gjorde halvhalter, berättade för honom att "Hallå, jag är här!" och fortsatte bara framåt. Tillslut s började han söka sig neråt och sluta dra iväg med mig. Han höll en rätt jämnt tempo och blev lång, låg och stadig i formen. I galoppen kunde jag reglera tempot riktigt bra faktiskt och jag är nöjd med min lilla skrutt idag!

Ridutren var lite mer åt det krävande hållet. Inte så mycket skritt, mest trav men även en hel del galopp. Däremt var det inte så långt så det var inget jobbigt för honom på det sättet.


Ett välbehövligt dressyrpass

Idag blev det ett dressyrpass i paddocken för Puchen och det var väldigt välbehövligt. Förra veckan blev det ingen dressyr utan mer fokus på hoppning, markarbete och kondis inför Sörvik Cup. Ville inte ha honom "loj" utan mer alert och framåt då.

I skritten är han hur stadig och lydig som helst, han går i form och trampar på rätt bra, lyssnar när jag vill flytta honom osv. I traven var han totalt hopplös. Allt var katastrof. Han sprang upp med huvuvdet, stack ut nosen och drog iväg. Alltså inte dra iväg som i sken utan bara springa på som i "bort från allt arbete och låt mig galoppera!" När jag väl fick ner honom i ett mer normalt tempo så var han totalt okänslig för min innerskänkel och sprang in i volterna om ni förstår. Jag fick hålla honom väldigt mycket i handen och tyvärr råkade jag låsa handen lite för ofta pga allt spring och okänslighet. 

Efter en skrittpaus tog vi lite galopp och den har jag inga höga förväntningar eller krav på, i alla fall inte på gräs som underlag. Han sticker ut nosen och lägger sig på sidan och sen kör vi på! x) Han är inte bärig än och det har jag full förståelse för så galopp kör vi mest för att träna fattningar och kondis.

I slutet fick jag till det ganska bra faktiskt, han travade på i arbetstempo och sökte sig nedåt i båda varven. Ett tag kändes han riktigt trevlig.

Om några dagar blir det ett likadant pass, alltså mycket trav, för så här kan jag inte ha honom. Det släppte ju framåt slutet idag så jag hoppas att vi kan fortsätta där vi slutade så vi slipper börja om igen.

Här kommer lite bilder från dagen. Ni ser ju själva när han är med mig och inte. Och på endel bilder förstår ni nog vad jag menar med att han sticker upp nosen och springer.
Min skänkel är i helt fel läge, det vet jag och jag har haft en dålig skänkel i hela mitt liv.. ^^ Ska jobba på det, promise! ;)


































Jäkla bildbomb va? Hoppas ni kollat på varenda bild nu, aaaannars!! ;)

Sörvik Cup 2011 del 2

Kollade min mejl och hittade lite fler bilder från Sörvik Cup 2011 som Jojjo hade skickat till mig!







Det har blivvit ganska mycket bilder här på bloggen på sistone. Hoppas ni tycker det är kul! Det gör ni va? Jag har nämligen lite fler bilder från idag som jag tänkte lägga upp men det kanske blir imorgon istället.


Jag är med och..

..tävlar om ett schabrak + huva hos Johanna Grant från shokemöhle!


Jag tycker att produkterna är urläckra och hade mer än gärna ägt dessa!


Vecka 31- Tillbakablick

Måndag- Paddocken, hoppning

Tisdag- Skogen, alla gångarter

Onsdag- Paddocken, cavaletti

Torsdag- Vila

Fredag- Skogen, alla gångarter, lugnt pass

Lördag- Hopptävling

Söndag- Skogen, alla gångarter, lugnt pass

"Raindrops keep falling on my head.."

Oj, oj, oj vad det har regnat idag! Vi hann få in hästarna innan det började vräka ner men vi fick rida i ösregn.
Det fick bli en barbackatur i skogen, eller aa, längs grusvägen. Det går inte att göra så ycket när det är sådant här väder. Våran paddock är ju bara av gräs så där inne är det ju svinhalt.

Puch skötte sig i alla fall bra idag. Jag lär väl ha sår mellan skinkorna imorgon för hans ryggrad är ganska så vass. Han har ju inte tillräckligt med muskler runt om än.

Så här söt var Puch när jag skulle hämta honom idag. Jag hade kunnat sitta där hela dagen och bara mysa med honom. Han blundade och andades tungt så han hade säkert kunnat somna om vi hade suttit kvar. Min myyyspojke <3 :')









När pengarna ramlar ner från himlen..

..ska jag införskaffa en uvex ridhjälm. Provade en för några veckor sedan och den var otroligt skön. Den ska även vara väldigt hög säkerhet på den, vilket såklart är jättebra!

Jag upplevde att hjälmen var:
-Bekväm! Den går att ställa in efter sitt egna huvud.
-Lätt! Den väger nästan ingenting så man märker knappt att man har den på huvudet.
-Snygg! Den har helt enkelt ett snyggt utseende.
-Prisvärd! Hjälmen går på ca 1500-2000:- vilket inte är så mycket för en hjälm och framför allt inte när jag har hört så mycket positivt om den.


Prisutdelningen mm

Här kommer bilder från prisutdelningen och från stallplanen!





Ovan! Puch fick sin allra första rosett någonsin! :')


Ovan! Min lillebror envisades med att zooma in närbilder hela tiden x)



Ovan! Fotografen bad om ett RIKTIGT smile.. "Sure", tänkte jag!









Ovan! Jaa, sedan ville han helt enkelt inte stå kvar på stallplanen längre.. :P

Sörvik Cup 2011

Jag måste bara börja med att säga att jag är sjukt nöjd med min häst! Han skötte sig exemplariskt och hoppade hur fel vi än kom mot hindrena. Han är helt enkelt en riktig ängel <3

Vi startade i klass 40-50cm. Den lägre var på 20cm och jag tror inte han hade hoppat det. 50 cm är en lagom hopphöjd för Puch även fast han klarar högre om det skulle vara så men han har ju trots allt unghäst och ganska så lite hoppad.
Precis innan vi skulle in på banan så fick han sitt vanliga flång "Jag ska bara gaaaaalopperaaaa och hooooppaaaa oavsett vad du säger matte!" och tog tog sig en massa luftsprång framåt för att sedan falla i galopp. Fick knappt ner honom till trav eller skritt, fick några travsteg på en volt precis innan jag skulle gå in. Jag som hade tänkt att ta ett sista skutt men det var inte ens chans att det skulle lyckas.

Inne på banan kom vi fel på typ 5 av 6 hinder men han hoppade allt i alla fall! Han ville gärna dra iväg lite mer än jag hade lust med och jag fick knappt ner honom till trav i svängarna så det blev väldigt slarvigt ridet. Vi tog oss ändå runt grundomgången felfritt! Sedan, vid omhoppningen så fick vi 4 fel då han sprang på sidan av sista hindret och hoppade stubbarna som fungerade som hinderstöd istället för att hoppa över hindret. x) Det gör mig ingenting alls för att för det första så red jag hur slarvigt som helst. Vi travhoppade mycket eller tog slänggalopp. Svängarna var skit. Sedan så har vi bara hoppat stubbar en gång innan och han var väldigt svår att få över då. Med vanliga hinderstöd så ramas han in på ett annat sätt, med stubbar ser han en annan potentiell väg och red som sagt dåligt idag och hann inte parera in honom utan vi gled åt sidan. Andra gången vi kom mot hindret så hoppade han hur högt och fint som helst! :D

Min ritt räckte till en 5:e placering och jag är väldigt nöjd!
Här kommer massor av bilder för er som vill se :)




Ovan! Ibland ville han inte lyssna på mig utan bara sprang på!
























Endel bilder får man helt enkelt bjuda på! ;)
Jag lägger upp bilder från prisutdelningen och andra rosettbilder i ett separat inlägg. Jag har inte lagt upp bilder på de andra ekipagen för jag vet inte om de vill vara med eller om de själva vill använda sig av bilderna.

Jag kan sammanfatta resultatet så här: JAG ÄLSKAR DIG, PUCH! <3

Grönt!

Wihooo, Puch och jag kom 5:a på Sörvik Cup idag! Mer detaljerat + bilder kommer när jag har hunnit lägga in bilderna på datorn så vänta nån timme så får ni se hur vi såg ut :)

Banbygge

Snart sticker jag upp till stallet och bygger banan till eftermiddagen!

Vi hörs ikväll :)


Mitt Paradis



Jag älskar bilden och jag älskar platsen! Det här kommer alltid att vara mitt paradis på jorden <3

Ett ställe någonstans på Öland, hur underbart som helst, hur fint som helst..


Hästlista

Vad heter hästen? Puch
Tycker du att den ska heta något annat? Absolut inte. Namnen ska vara speciella, precis som hans är :)
Vad kallar du hästen? Puchen, Puchis, Puchi-luch, Bob, Gullefjun mm
Vad kallar andra hästen? Puch
Hur gammal är den? 4 år
Vilket år/månad/dag föddes den? 2007
Vilken färg har den? Brunskäck
Har den några tecken? Bläs & vit underläpp
Hur hög i mankhöjden? 150 cm (tror jag)
Är det ett sto/valack/hingst? Valack
Vad är det för ras? Quarter- & paintkorsning
Har du tävlat den i hoppning? Nej men imorgon så ^^ (minitävling)
Vilka klasser/hur högt? -
Är den tävlad i dressyr? Nej
Vilka klasser? -
Är den tävlad fälttävlan? Nej
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? Nej
Är den tävlad i galopp? Nej
Är den tävlad i något annat? Nej
Har den tävlat in några pengar? -
Hur mycket? -
Har hästen championatspoäng? Nej
Hur högt har du hoppat med den? 70 cm
Är hästen bra på dressyr? Endast riden ordentligt i 2 månader men han kan grunderna och söker sig väldigt gärna neråt!

Hur är den i skritten? Normal på lång tygel, korta steg och ibland småtrippig på kort tygel
Hur är den i traven? Väldigt korta steg och taggar för galopp så kan bli lite ojämn och snabb
Hur är den i galoppen? Bra
Kan den skänkelvikningar? Ja, det tror jag nog. Har väl blivivt någon skänkelvikning någon gång men inget vi jobbar med
Kan den öppna/sluta? Nej
Kan den galoppombyten? Nej
Är hästen pigg? När han vill! Så fort det finns chans att springa eller hoppa så taggar han ;)
Är hästen trög? Väldigt sällan
Är hästen stark? Nej, men lite hängig i bettet i galoppen när man saktar av
Är hästen het? Nej!
Bockar den? Har gjort men inte längre
Har du bockat med den? Ja
Stegrar den? Har småstegrat men inte längre
Har du stegrat med den? Ja 

Sparkar den bakut? Nope
Har du sparkat bakut med den? Nej
Skenar den ofta med dig/andra? Aldrig!
Har du skenat på den? Nej
Är den tittig? Absolut inte!
Har du badat tillsammans med den? Japp :D
Har ni hoppat tillsammans? Ja
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja 

Hoppar hästen bra? Ja
Gillar den att hoppa? Ja

Har den bra hoppteknik? Ja
Hur högt brukar du hoppa med den? 50-60 cm
Hur ofta hoppar du den? Ca 1 gång/vecka
Hur är den när den rids ut? Snäll, trygg och helt enkelt lagom
Tycker den att det är kul? Yesbox
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Lite piggare, framför allt om han har hästkompis med sig
Står hästen i box? Nej
Går hästen på lösdrift? Ja
Hur mycket och vad äter hästen? Just nu? En näve Tobbe Larsson-müsli, ca 4 äpplen & lite brödbitar ^^
Går den i hagen varje dag? Ja
I en stor eller liten hage? Stor
Hur länge går den ute per dag? 24h, eller nää, ca 21 eftersom att jag rider och pysslar med honom också
Gillar den att vara ute i hagen? Ja
Har den vindskydd i hagen? Om skog räknas?
Hur ofta rids hästen? 6 dagar/vecka
Är det en svår eller lätt riden häst? Väldigt enkel! Lite knepig med galoppfattning om han taggar väldigt mycket eller på rakt spår i skogen
Vem äger hästen? Birger (Skriver inte ut hela hans namn här..)
Är hästen snäll i stallet? Suoersnäll! :D
Kan hästen stå lös i stallet? Snart så ;)
Måste hästen vara uppbunden? Ja, för tillfället men kan stå lös i en spilta (!!)
Är hästen lättlastad? Ingen aning men kan inte tänka mig det
Är den snäll att klippa? Han har aldrig blivit klippt..
Vad har den för sadel/sadlar? Vet inte. En brun dressyrsadel ;)
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Inga alls
Vad har den för bett just nu? Novabett (gummi)
Vad har den för täcken just nu? Inget
Tror du att hästen gillar dig? Såklart, han får ju godis! ;) Nää, men han får uppmärksamhet och det är han inte van vid så jag tror faktiskt att han har det bra hos mig och trivs med tillvaron.
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Mig och mig.. Han kommer alltid i hagen, vill gå nära och gillar att mya men jag tror han är likadan med alla.
Gillar du hästen? Ja
Nämn en sak som är - med hästen: Svår at tsitta upp på. Vill gära vända ut rumpan från pallen
Nämn en sak som är + med hästen: Hans hjärta av guld!
Har ni många minnen tillsammans? Har inte ens haft honom i två månader men jag kommer minnas denna sommar med glädje <3
Nämn det bästa: Kan inte välja. Jag blev i alla fall väldigt glad när han följde mig ända till grinden en tidig morgon och ville varken gå eller släppa mig med blicken förrens jag var utom synhåll för honom. Annars var första gången han gick i form väldigt härlig!
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? Varje dag! <3


Nybadad och fin

Hejsan!
Jag var hos läkaren i förmiddags pga av borrelia och ett blodprov så därför var jag tvungen att åka till stallet efter lunch istället. Jag tog en ridtur i skogen med min lilla Puch och vi tog det väldigt lugnt. Det stekte verkligen! Vi skrittade, travade fram en liten bit, sedan tog vi vänster galopp några meter, skrittade en bit, tog höger galopp några meter, skrittade länge och sedan travade jag bara av honom. Mycket mer än så går inte att göra när det är så här varmt.

När jag hade ridit klart fick han sig ett ordentligt bad! Det var väldigt välbehövligt kan jag lova er. Innan han fick gå ut till sina kompisar i hagen så fick han även manen flätad så den blir alldeles lockig och fin till imorgon. Jag tror inte jag har hunnit berätta för er att i stallet anordnar vi en minitävling i hoppning i morgon och Puch och jag tänkte vara med! :) Den högsta klassen är 40-50cm och det blir alldeles lagom för oss som bara hoppat ett par gånger. Det ska bli kul att se hur det går men jag har inte speciellt höga förväntningar. Jag är glad om vi kommer runt över huvud taget, det gör ingert om vi ricer hindrena så länge jag får honom att hoppa över och inte springa förbi.

Det som återstår att fixa i morgon är:
-Ta ut flätorna  manen
-Fläta svansen
-Knoppa luggen + vit rosett
-Tvätta bort ev. fläckar
-Tvätta benen
-Putsa skorna

Annars är nog allt klart. Det är alltså ingen "riktig" tävling utan en skojtävling. Det är inte så viktigt hur allt är osv men visst är det kul att vara lite finare i alla fall? :)




Så här såg han ut sist jag flätade hans man:

Min myspojk & jag








För två månader sedan trodde jag inte att jag skulle kunna fästa mig vid dig men jag hade så fel. Det kommer att bli tufft att lämna tillbaka dig. Min fina Puch, jag älskar dig <3

Öland 2011-08-04

Hej på er!
Nu ser det ut som att jag ska bo hemma, åtminstone ett par dagar så förvänta er bra uppdatering nu!

Jojjo och jag tog en tidig buss till Öland idag. Jag skulle hälsa på min f.d sommarhäst, Tvistur. Honom hade jag 2007, 2008 & 2009, ingen häst 2010 för då var jag i Kanada så pass lång tid av sommaren och i år vet ni ju vilket stjärna jag har? ;) Jojjo skulle hälsa på en häst hon hyrde under 1 års tid. När hon sedan köpte sin Rolle så var det dags för hennes hyrponny Euro, som kan heter, att åka tillbaka till sitt hem. Han åkte samma dag som Puch kom eftersom att de kommer från samma gård.

Min lilla Tvistur var riktigt gammal i kroppen. Det är en stor anledning till varför jag inte vill hyra honom längre. Han bygger inga muskler och får aldrig upp någon kondition. Sedan beror det även på att han betyder så grymt mycket för mig och jag mådde så dåligt av att vara ifrån honom och sedan få tillbaka honom för en stund. Samtidigt visste jag att han skulle hem när sommaren var slut och fick någon sorts ångest över det. Jag kunde inte leva med, eller utan honom. Det bästa var helt enkelt att länga bandet mellan oss, göra oss mindre tajta liksom. Jag var tvungen att ta avstånd för mitt eget bästa. Nu känns det bra att träffa honom men i början kändes allt skit. Varje gång grät jag. När jag inte fick träffa honom tänkte jag på honom varje dag. Nu går det längre tid där emellan men visst finns han i mina tankar och jag älskar honom fortfarande otroligt mycket. Jag kommer aldrig någonsin släppa taget om honom. Aldrig!

Vi skrittade en tur i skogen. Det finns inget ställe som Öland och inget ställe som den här gården. Jag trivs som fisken i vattnet där och ägaren älskar jag som sagt. Han gör en alltid glad!

Jag orkar inte skriva mer om hur det var så ni får ett gäng bilder istället! :) Det räcker med att säga att jag kommer leva på den här dagen väldigt länge, precis som alltid när jag har varit där! <3

Inte nog med att han är gammal och ihopsjunken, han har även svårt för att hålla hullet så han måste stödfodras även om han går på kraftigt bete. När jag hade honom gick han på en äng med sjukt mycket bete, ändå stödfodrade jag honom med hö varje dag och han var alldeles lagom tjock. Han har tidigare haft fång så det här med mat är lite klurigt med honom men som tur är så har det fungerat bra! Ni kommer se på bilderna hur ful han är i kroppen och hur mager han är .Det är för att han inte har stödfodrats något. Hoppas han får äta upp sig i vinter åtminstone..

Tvistur:









Hokus:



Löjtnant:



Dalton:






Roulette:




Euro:




Det har aldrig varit så några hästar på gården som det var idag. Det stod kanske 6st storhästar i en hage, 1 welsh mountain i en hage, Euro och 2 andra i en annan hage, Vidas två ponnyer i en hage och kanske 7-10st i "stora" flockhagen. Flockahagen brukar var alldeles full av små hästar!
Jag har fruktansvärt ont i huvudet idag eftersom att det var så varmt och soligt på Öland. Jag drack inte tillräckligt ymcket och det räckte för att göra min kväll till ett helvete. Jag har ont, är yr och mår lite småilla. Jag ska gå och lägga mig nu innan jag svimmar eller nåt.

Puch vilade idag men vi tog lite mysbilder på stallplanen. Det kommer flera bildinlägg så småningom men just nu mår jag som sagt inte toppen..

Några dagars inaktivitet..

..är vad som återstår. Jag lovar att uppdatera skitbra den sista tiden med Puch! :D

Idag red vi i alla fall cavaletti vilket gick superbra! Imorgon får han vila eftersom att jag och Jojjo ska till Öland, till Puchs riktiga hem där han har bott i hela sitt liv!

Hoppas alla njuter av det fina vädret, som jag gör!


Hoppbilder från i måndags!

Puch är världens snällaste som hoppar och jag styr mest och klamrar mig fast.. ;) Ibland var jag inte riktigt med när han hoppade och hann inte komma upp ur sadeln och fram med handen, det är jag mycket väl medveten om men jag gör det ju åtminstone inte med flit. Jag har helt enkelt ingen hoppteknik men jag tycker det är kul ändå :P

Här kommer bilderna i alla fall!




OVAN! Hindrena ser pyttesmå ut men detta ligger faktiskt på 70cm (bus-Jojjo som höjde utan att jag visste), resterande på 50cm

Tar i för kung och fosterland!

Vecka 30- Tillbakablick

Listan är försenad men bättre sent än aldrig!

Måndag- Paddocken, dressyr & bommar

Tisdag- Kondition, trav

Onsdag- Vila

Torsdag- Hoppning

Fredag- Skogen, alla gångarter, barbacka

Lördag- Vila (pga resa till Ullred)

Söndag- Kondition, galopp

Fy sjutton så varmt här é!..

Ja, det är riktigt varmt men jag klagar inte. Det är underbart att ligga på en ö hela dagen, steka och bada! Det är precis vad jag har gjort idag.

När solen inte sken lika starkt längre och våra kroppar var lite lagom solbrända så drog vi vidare till stallet som ligger 5 minuter (!!) från min stuga, havet, öarna, ja allt som kan kallas för sommar! Det är lyx på hög nivå som jag inte ens tänker på.

Det fick bli en skogstur idag med pållarna. Puch kändes riktigt fin. Testade för första gången att reglera tempot i galoppen. När jag fick honom nöjde jag mig med att han galopperade några steg över huvud taget, så seg var han. Sedan gick vi över till att få honom att fatta rätt galopp vilket vi fortfarande kan ha lite problem med, åtminstone på rakt spår. Idag var som sagt första gången jag la mig i hans tempo och det gick riktigt bra. Vi fick till en liten samling (med betoning på liten) och efter det ökade jag successivt tempot tills det gick väldigt snabbt och därefter samlade jag ihop honom lite igen och saktade av till trav. Nu vet jag i alla fall att jag kan börja påverka honom lite mer! :)

Joo, juste! Vi mötte koflocken idag och det var nog första gången Puch var rädd om vi inte räknar med vatten då. Lillkillen ville helst av allt vända hem så fort som möjligt men med Rolle framför så gick han med på att gå förbi kossorna. Jag blev faktiskt förvånad över att han kan bli rädd. Han är stencool i alla lägen och bryr sig inte ett skit om någonting men av allt som finns i hela världen så bestämde han sig för att just kor var läskiga!? Hahaha


1 Augusti

Herregud vad tiden går fort!

Jag kommer tyvärr inte kunna uppdatera flera gånger dagligen nu några dagar. Det är så himla fint väder som jag måste ta tillvara på och jag är helt enkelt inte hemma. Redan nu är jag tillbaka till stugan vid havet och blir kvar där i natt.

Puch hoppade jag idag. Det gick faktiskt bra. Han sköter sig utmärkt medans jag hänger mer ;) Hoppning är inte min starka sida om man säger så. Det fotades en hel del idag så förvänta er massa bilder inom en snar framtid!

Förlåt för denna dåliga uppdatering men jag är snart tillbaka som vanligt igen! :D

RSS 2.0